Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

de AlexTeacher in Fructe de mare, 9 Mar 2015 | 1800 vizualizari

 

Nu stiu cati au avut ocazia sa gateasca homar. Nu pot spune c-am gatit de foarte multe ori la viata mea, insa este dupa parerea mea cel mai aromat preparat pe care-l poti manca intr-o viata de om. Nu trebuie sa-l complici, chiar va recomand sa nu va complicati daca veti avea ocazia sa gatiti asa ceva. Vad ca se gasesc din ce in ce mai des in hypermarket-uri si la preturi din ce in ce mai accesibile. Merita macar o data-n viata sa va faceti pofta sau sa impresionati pe cineva. Eu am avut ocazia sa gatesc homar la un demo XXL, care-a avut ca target mancarea sanatoasa si implicit copiii. Ma bucur c-am putut sa le ofer copiilor ocazia de a gusta ceva ce nu ar manca foarte des.
Aveti reteta mai jos ! Tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste !

 

INGREDIENTE

  • Homar proaspat - 1 buc
  • Unt - 40 g
  • Usturoi - 2 catei
  • Piper alb - un varf de cutit
  • Vin roze calitativ - 50 ml
  • Rosii cherry - 8-9 buc pe care le taiati in 4
  • Cimbru proaspat - 1 firicel
  • Smantana de gatit - 150 ml
  • Sare - dupa gust
  • Pentru Ratatouille:

  • Ardei rosu - 1/2 buc
  • Ardei galben sau portocaliu - 1/2 buc
  • Ardei verde - 1/2 buc
  • Dovlecel zucchini - 1 buc
  • Vanata - 1 buc
  • Rosii - 2 buc
  • Busuioc proaspat - 7-8 frunze
  • Usturoi - 2-3 catei
  • Ceapa salota - 1 buc
  • Ulei de masline - 2 linguri
  • Vin alb - 20 ml
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher:

Puneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul;


Lasati-l acolo cateva minute pana devine rosu;


Il scoateti din oala si-l lasati sa se raceasca pe tocator. Primul lucru pe care-l faceti este sa ii smulgeti coada, fortand-o usor o data in sus, apoi tragand-o ferm in jos pana trosneste . Acolo se afla cea mai multa carne. Rupeti inotatoarele si apasati apoi carnea la baza cozii. Localizati vena neagra de la coada, si apucati-o (undeva in zona in care coada intalneste corpul) si trageti-o afara. Acolo este saculetul de excremente. Clatiti cu putina apa fierbinte;


Rupeti apoi clestisorii. Dati fiecare cleste mic pe spate si scoateti-l. Clestii mari, precum si trunchiul acestora ii spargeti cu un ciocanel sau un cleste. Veti mai gasi carne (putina ce-i drept in fiecare piciorus al sau). Nu aruncati cochilia, puneti-o la fiert cu 2 morcovi, o ceapa, 1/2 telina si un praz, niste supa de legume si putin vin si lasati compozitia la redus. Va iesi un sos extraordinar pe care-l puteti ingrosa cu putin amidon sau cu putina smantana de gatit;


Dupa ce-ati curatat homarul, trageti-l la tigaie cu unt, cimbru, cateii de usturoi (scoateti-le inima, acea vena verde din interior, va preveni refluxul gastric sau arsurile), sarea si piperul, pentru 2 min. Stingeti cu vinul roze si adaugati si rosiile cherry taiate in prealabil in 4;


Ratatouille se prepara foarte usor. Va incingeti cuptorul la 180 de grade;


Taiati ardeii cuburi potrivite. Scoateti apoi miezul dovlecelului si al vinetei pentru ca acolo se retine foarte multa apa si taiati-le si pe-aceastea tot cuburi potrivite;


Ceapa si usturoiul (la fel fara inima) le tocati marunt;


Rosiile le blanchati in apa fierbinte, le decojiti, le scoateti miezul si le tocati;


Tocati si busuiocul (nu foarte marunt pentru ca va ramane aroma pe tocator);


Amestecati toate ingredientele intr-un castron, adaugati ulei de masline, sare si piper.Adaugati hartie de copt intr-o tava si puneti legumele in tava;


Dupa cca 20 de min, adaugati si vinul alb - lasati legumele sa se coaca inca 20 de minute, pana sunt al dente;

Acest proces este foarte bine sa-l incepeti inainte de a va apuca de homar, astfel ambele preparate se vor termina in acelasi timp;


Serviti cu multa pofta si mult chef de viata.


Sa fiti iubiti si sanatosi !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

cristeena20 1

09.03.2015, 18:11

super bun!!

Raluca57 1

10.03.2015, 07:46

Felicitări!

monik80 1

18.03.2015, 19:29

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Astice american ( homar ) cu sos de soia si lamaie