Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

de AlexTeacher in Fructe de mare, 9 Mar 2015 | 5879 vizualizari

 

Nu stiu cati au avut ocazia sa gateasca homar. Nu pot spune c-am gatit de foarte multe ori la viata mea, insa este dupa parerea mea cel mai aromat preparat pe care-l poti manca intr-o viata de om. Nu trebuie sa-l complici, chiar va recomand sa nu va complicati daca veti avea ocazia sa gatiti asa ceva. Vad ca se gasesc din ce in ce mai des in hypermarket-uri si la preturi din ce in ce mai accesibile. Merita macar o data-n viata sa va faceti pofta sau sa impresionati pe cineva. Eu am avut ocazia sa gatesc homar la un demo XXL, care-a avut ca target mancarea sanatoasa si implicit copiii. Ma bucur c-am putut sa le ofer copiilor ocazia de a gusta ceva ce nu ar manca foarte des.
Aveti reteta mai jos ! Tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste !

 

INGREDIENTE

  • Homar proaspat - 1 buc
  • Unt - 40 g
  • Usturoi - 2 catei
  • Piper alb - un varf de cutit
  • Vin roze calitativ - 50 ml
  • Rosii cherry - 8-9 buc pe care le taiati in 4
  • Cimbru proaspat - 1 firicel
  • Smantana de gatit - 150 ml
  • Sare - dupa gust
  • Pentru Ratatouille:

  • Ardei rosu - 1/2 buc
  • Ardei galben sau portocaliu - 1/2 buc
  • Ardei verde - 1/2 buc
  • Dovlecel zucchini - 1 buc
  • Vanata - 1 buc
  • Rosii - 2 buc
  • Busuioc proaspat - 7-8 frunze
  • Usturoi - 2-3 catei
  • Ceapa salota - 1 buc
  • Ulei de masline - 2 linguri
  • Vin alb - 20 ml
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher:

Puneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul;

Lasati-l acolo cateva minute pana devine rosu;

Il scoateti din oala si-l lasati sa se raceasca pe tocator. Primul lucru pe care-l faceti este sa ii smulgeti coada, fortand-o usor o data in sus, apoi tragand-o ferm in jos pana trosneste . Acolo se afla cea mai multa carne. Rupeti inotatoarele si apasati apoi carnea la baza cozii. Localizati vena neagra de la coada, si apucati-o (undeva in zona in care coada intalneste corpul) si trageti-o afara. Acolo este saculetul de excremente. Clatiti cu putina apa fierbinte;

Rupeti apoi clestisorii. Dati fiecare cleste mic pe spate si scoateti-l. Clestii mari, precum si trunchiul acestora ii spargeti cu un ciocanel sau un cleste. Veti mai gasi carne (putina ce-i drept in fiecare piciorus al sau). Nu aruncati cochilia, puneti-o la fiert cu 2 morcovi, o ceapa, 1/2 telina si un praz, niste supa de legume si putin vin si lasati compozitia la redus. Va iesi un sos extraordinar pe care-l puteti ingrosa cu putin amidon sau cu putina smantana de gatit;

Dupa ce-ati curatat homarul, trageti-l la tigaie cu unt, cimbru, cateii de usturoi (scoateti-le inima, acea vena verde din interior, va preveni refluxul gastric sau arsurile), sarea si piperul, pentru 2 min. Stingeti cu vinul roze si adaugati si rosiile cherry taiate in prealabil in 4;

Ratatouille se prepara foarte usor. Va incingeti cuptorul la 180 de grade;

Taiati ardeii cuburi potrivite. Scoateti apoi miezul dovlecelului si al vinetei pentru ca acolo se retine foarte multa apa si taiati-le si pe-aceastea tot cuburi potrivite;

Ceapa si usturoiul (la fel fara inima) le tocati marunt;

Rosiile le blanchati in apa fierbinte, le decojiti, le scoateti miezul si le tocati;

Tocati si busuiocul (nu foarte marunt pentru ca va ramane aroma pe tocator);

Amestecati toate ingredientele intr-un castron, adaugati ulei de masline, sare si piper.Adaugati hartie de copt intr-o tava si puneti legumele in tava;

Dupa cca 20 de min, adaugati si vinul alb - lasati legumele sa se coaca inca 20 de minute, pana sunt al dente;
Acest proces este foarte bine sa-l incepeti inainte de a va apuca de homar, astfel ambele preparate se vor termina in acelasi timp;

Serviti cu multa pofta si mult chef de viata.

Sa fiti iubiti si sanatosi !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paella de Bogavante