Creveti cu sos de portocale

de Panacris in Fructe de mare, 2 Dec 2012 | 3963 vizualizari

 

Am primit un mesaj pe FB, cu " am nevoie de vot la aceasta reteta..." , initial nici nu am citit. Am revenit mai tarziu la mesaj, cand am vazut ce preparat a fost propus, am si dat votul, m-am imbracat, am trezit Skodita, din parcare, am dat fuga la hipermarket, cu lista de ingrediente, m-am intors plina de entuziasm si am "purces" la prepararea lui. Sper sa va incante, macar privirea, daca nu si pupilele gustative ;) Pansy 's recipes multumesc de inspiratie! :-*

 

INGREDIENTE

  • creveti 300 g,
  • boia de ardei dulce sau iute 1 lingurita,
  • praf de usturoi 1 lingurita,
  • ulei de susan 1 lingurita,
  • radacina de ghimbir tocata 1 lingurita,
  • sofran 1 lingurita,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 2 catei ,
  • suc natural de portocale ( din 2 portocale) o ceasca,
  • portocale 3 bucati,
  • unt 30 g,
  • ulei pentru prajit,
  • smantana dulce pentru gatit 250 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinatdupa gust,
  • cozi de arpagic tocate sau cozi de ceapa verde tocate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos de portocale:

Crevetii se scurg de excesul de apa (in cazul in care sunt congelati),se decorticheaza daca nu sunt deja decorticati si se pun in amestecul de condimente (sare, piper, ghimbir, suc de portocala, sofran,praf de usturoi, ulei de susan, boia de ardei, ghimbir ras) avand grija sa fie imbracati de amestec,dupa care se dau pentru 30 de minute la rece, acoperiti cu o folie de plastic. Apoi se prajesc in ulei, scursi de zeama, pe ambele parti,nu mai mult de 1-2 minute,pana capata culoarea roz. Se scot si se lasa la scurs pe hartie absorbanta.


Ceapa, usturoiul si portocalele se curata de coaja si se toaca marunt. Intre timp se topeste intr-o tigaie incapatoare untul, se calesc ceapa, usturoiul si ghimbirul ramas, apoi se sting cu suc de portocale ( din 1 portocala), se lasa sa fiarba usor 1 minut, apoi se adauga smantana si se mai lasa pe foc mic sa se lege sosul, cam 3 minute.


La final se adauga crevetii, se mai da un clocot impreuna, se rectifica gustul sosului, daca mai este nevoie si se inchide focul. La final se adauga cubuletele de portocala si arpagicul tocat sau cozi de ceapa verde tocate. Se serveste ca atare sau cu garnitura de orez, ornata cu fasii de portocala. Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

alba_zori 1

02.12.2012, 23:04

ce buna cred ca este,minunati crevetii

RuxyRux 1

02.12.2012, 23:05

O reteta deosebita!

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 23:23

Foarte aromati

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos de smantana