Creveti cu sos de portocale

de Panacris in Fructe de mare, 2 Dec 2012 | 3538 vizualizari

 

Am primit un mesaj pe FB, cu " am nevoie de vot la aceasta reteta..." , initial nici nu am citit. Am revenit mai tarziu la mesaj, cand am vazut ce preparat a fost propus, am si dat votul, m-am imbracat, am trezit Skodita, din parcare, am dat fuga la hipermarket, cu lista de ingrediente, m-am intors plina de entuziasm si am "purces" la prepararea lui. Sper sa va incante, macar privirea, daca nu si pupilele gustative ;) Pansy 's recipes multumesc de inspiratie! :-*

 

INGREDIENTE

  • creveti 300 g,
  • boia de ardei dulce sau iute 1 lingurita,
  • praf de usturoi 1 lingurita,
  • ulei de susan 1 lingurita,
  • radacina de ghimbir tocata 1 lingurita,
  • sofran 1 lingurita,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 2 catei ,
  • suc natural de portocale ( din 2 portocale) o ceasca,
  • portocale 3 bucati,
  • unt 30 g,
  • ulei pentru prajit,
  • smantana dulce pentru gatit 250 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinatdupa gust,
  • cozi de arpagic tocate sau cozi de ceapa verde tocate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos de portocale:

Crevetii se scurg de excesul de apa (in cazul in care sunt congelati),se decorticheaza daca nu sunt deja decorticati si se pun in amestecul de condimente (sare, piper, ghimbir, suc de portocala, sofran,praf de usturoi, ulei de susan, boia de ardei, ghimbir ras) avand grija sa fie imbracati de amestec,dupa care se dau pentru 30 de minute la rece, acoperiti cu o folie de plastic. Apoi se prajesc in ulei, scursi de zeama, pe ambele parti,nu mai mult de 1-2 minute,pana capata culoarea roz. Se scot si se lasa la scurs pe hartie absorbanta.


Ceapa, usturoiul si portocalele se curata de coaja si se toaca marunt. Intre timp se topeste intr-o tigaie incapatoare untul, se calesc ceapa, usturoiul si ghimbirul ramas, apoi se sting cu suc de portocale ( din 1 portocala), se lasa sa fiarba usor 1 minut, apoi se adauga smantana si se mai lasa pe foc mic sa se lege sosul, cam 3 minute.


La final se adauga crevetii, se mai da un clocot impreuna, se rectifica gustul sosului, daca mai este nevoie si se inchide focul. La final se adauga cubuletele de portocala si arpagicul tocat sau cozi de ceapa verde tocate. Se serveste ca atare sau cu garnitura de orez, ornata cu fasii de portocala. Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alba_zori 1

02.12.2012, 23:04

ce buna cred ca este,minunati crevetii

RuxyRux 1

02.12.2012, 23:05

O reteta deosebita!

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 23:23

Foarte aromati

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06