Caracatita á larareíro

de cristeena20 in Fructe de mare, 31 Oct 2012 | 3712 vizualizari

 

Ieri la cursul de bucatarie am invatat reteta asta de caracatita , precum si metode de a le aranja in farfurie...sper sa va placa ce vedeti. A fost delicioasaaaa......

 

INGREDIENTE

  • 800 gr caracatita (mai mare)
  • 100 ml vin rosu
  • 1 ceapa
  • 300 gr cartofiori rotunzi (pt copt)
  • ulei, sare, piper, usturoi, coriandru, 300 gr grelos verde
  • 8 cepe arpagic mai mici
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caracatita á larareíro:

1. Fierbem caracatita in putina apa, vin rosu si o ceapa cu coaja cu tot (fara sare)


Scurgem de apa si apoi portionam tentaculele si le punem pe gratar sa se prajeasca bine. Le scoatem intr.un castron, adaugam sare, piper, usturoi pisat (mult) si coriandru. Lasma putin sa se patrunda aromele.


2. Intre timp pregatim grelos (sunt niste frunze ca spanacul- florile de la varza timpurie- inc anua m descoperit cum i se zice in romaneste..dar e ff bun- ca si spanacul. Il fierbem putin in apa cu sare, il scoatem in apa cu gheata (pt a pastra culoarea) si apoi il saltam in ulei cu usturoi incins.


3. Cartofiorii ii spalam, stergem bine, ii amestecam cu sare grunjoasa si ii dam la cuptor. Cand sunt gata se scot, se sterg de sare, se zdrobesc usor (lis e dua un pumn:))- si apoi ii saltam si pe ei in tigaie cu ulei cu usturoi pisat.


4. Ceapa mica se taie in jumate sau sferturi si se fierb putin apoi se salta in ulei de masline cu usturoi pisat.


Se servesc toate frumos aranjate pe platou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita á larareíro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Mirela_Tilvescu 1

03.02.2013, 20:43

Arata grozav,dar e caracatirta á lagareir(nu cu rea intentie)

xana 1

05.07.2013, 17:37

Deosebit de buna!!

cristeena20 1

11.07.2013, 01:29

Multuemsc Xana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu Tagliatelle