Paste cu homar

de ema9 in Paste, 26 Iun 2015 | 4330 vizualizari

 

Buna!
Am cauta la voi pe site "Paste cu homar". Nu am gasit. Si mi-am zis ca e o oportunitate buna sa apar si eu aici....cu ceva nou :)
Cine le va incerca, cu siguranta va spune,cum a spus si sotul meu : SUNT DEMENTIALE!
Asa ca.... spor si pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 homari (prefierti)-aprox. 700 g
  • 3 litri apa
  • 250 g spaghete (Barilla integrale nr 13)
  • ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 borcane de 400 g rosii cuburi (productie proprie)
  • 1 rosie uscata din conserva
  • 200 ml vin alb sec
  • frunze patrunjel, proaspete
  • frunze busuioc, proaspete
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu homar:

Se pune apa la fiert cu sare. Se pun homarii sa fiarba 10 minute. Apa nu se arunca.

Intr-o tigaie inalta, se caleste putin usturoiul taiat feliute. Se adauga rosiile cuburi si rosia uscata, taiata bucatele. Se pune vinul si se fierbe la foc domol.

De la homar se folosesc coada si clestii (doar aici exista carne) care se desprind usor de pe trunchi. Cu o foarfeca de bucatarie am crapat coada si am scos delicioasa carne,de pe spatele careia printr-o crestatura am scos intestinele sub un jet de apa rece. Clestii doar i-am crapat pentru a putea extrage mai usor carnea. Se pun in sosul de rosii, amestecand din cand in cand.

Spaghetele se pun la fiert in apa in care au fiert homarii, numarul de minute indicat pe cutie.

Dupa ce a fiert sosul se pun frunzele tocate, se opreste focul si se adauga spaghetele strecurate, amestecandu-le incet cu sosul. 

Se servesc calde.

Pofta buna, la un deliciu!

TIPS-URI

1

daca nu vi se par rosiile sau carnea suficient fierte,se poate pune cate 1 polonic de zeama din oala cu paste si se asteapta pana mai scade sosul. (sosul nu trebuie sa fie foarte zemos)

2

se poate pune in sos 1-2 linguri de ulei din conserva cu rosii uscate

3

optional, se poate pune chili sau ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu homar" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de rosii si ton