Orez cu lapte

de Oana in Mancare copii, 19 Noi 2009 | 7854 vizualizari

 

Un desert foarte simplu si foarte gustos, apreciat de copilasi.

 

INGREDIENTE

  • o ceasca cu orez
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura cu zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita cu coaja rasa de lamaie
  • scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Se pune la fiert 1,5 l cu apa si putina sare. Orezul se spala bine in apa rece, apoi se pune in oala cu apa cand aceasta clocoteste. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se umfla. Se scurge apoi orezul intr-o sita.

Laptele se pune la fiert cu zaharul, apoi se adauga orezul fiert si se mai lasa 5 minute la foc mic, sa se mai umfle si sa se lege putin. Daca vreti sa iasa mai zemos, adaugati inca putin lapte. Se adauga plicul de zahar vanilat, apoi sa lasa la racit, acoperind oala cu capac.

In momentul servirii se adauga coaja de lamaie si se presara scortisoara. Este foarte bun atat cald, cat si rece.

TIPS-URI

1

Coaja de lamaie nu se pune in orezul fierbinte, doar atunci cand e caldut, altfel poate deveni amar.

2

Lamaia se spala bine si se scufunda in apa clocotita inainte de a rade coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

06.12.2009, 22:23

n-am pus niciodata scortisoara... cred ca-i da un gust tare bun

Oana 1

06.12.2009, 22:32

Mmmm, noua asa ne facea mama cand eram mici, e bun rau

liana_geicu 1

06.12.2009, 22:42

da, si mama mea tot cu scortisoara face orezul cu lapte, este tare bun!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Iepuras roz din orez cu fructe