Orez cu legume in foi de spanac

de epurasha2bb in Mancaruri de post, 23 Mar 2011 | 3510 vizualizari

 

buna de post dar si in alte zile

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 3 linguri de mazare
  • 1/2 ardei capia rosu
  •  cateva masline negre
  • 1 morcov mic
  • 30 g cascaval (de post daca tineti post)
  • 20 g unt (daca tineti post puteti pune putin ulei)
  • sare
  • apa
  • cateva frunze de spanac

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume in foi de spanac:

Se fierbe mazarea si morcovul cubulete in apa cu putina sare.

Frunzele de spanac se oparesc in baur fierbinte cateva secunde.

Orezul se fierbe sa fie pufos si se amesteca cu untul/uleiul si cascavalul ras.

Se unge un vas mic de jena termorezistent cu unt, se aseaza cate o frunza de spanac oparit si umplut cu orez.Peste orez puneti alternativ amestecuri de morcov cu mazare sau ardei cubulete cu masline negre.Se mai presara putin cascaval razuit pe deasupra.Se lasa la cuptor inca vreo 10-15 minute.

TIPS-URI

1

se pot face si mici sarmalute cu aceasta umplutura

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume in foi de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pachetele de primavara