Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur

de RODIMUR in Mancaruri de post, 12 Iul 2017 | 3420 vizualizari

 

Pentru zilele de post fac adesori o astfel de tocăniță, chiar și iarna, când folosesc ardeii puși la congelator. Este o mâncare ușoară, de post.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 ardei grași
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • ulei pentru călit ceapa
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 lingură de făină albă
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 1/2 linguriță de Vegeta
  • sare
  • piper
  • 1/2 foaie de dafin
  • 2 pahare de apă
  • 4-6 cartofi roz
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur:

Se spală ardeii și se pun la copt, având grijă să se coacă uniform pe toate fețele, dar nu prea tare.


După ce s-au copt uniform, se pun într-o oală acoperită cu capac și se lasă așa 5-10 minute, pentru că în acest fel, pielițele se pot lua mult mai ușor. Se curăță ardeii de pielițe și se pun pe un plan înclinat, pentru a se scurge puțin.


Între timp, se curăță cartofii, se spală, se taie în forma dorită (eu îi tai fie rondele, fie felii mari) și se pun în apă, la fiert, cu puțină sare.


În timp ce cartofii sunt la fiert, se curăță, se spală și se taie ceapa, după care se călește/înmoaie puțin în ulei.


Usturoiul se curăță, se spală și se taie mărunt.


Ardeii copți se taie fășii, care se înjumătățesc, dacă sunt prea lungi și se pun în cratiță, peste ceapa călită, odată cu usturoiul tăiat, frunza de dafin și cu 1 pahar jumătate de apă. Se fierbe totul înăbușit, la foc mic.


Se face un sos din pasta de tomate, făina albă, zahărul, sarea, piperul, vegeta și se subțiază apoi cu cealaltă jumătate de pahar de apă.


Când apa a scăzut la tocăniță, se toarnă sosul în cratiță și se amestecă din când în cănd, ca să nu se prindă de fund. În 3-4 minute, tocănița este gata.


Cartofii fierți se scurg de apă și se pun în farfurie, iar peste ei se pun câteva linguri de tocăniță de ardei copți. Se mănâncă fără pâine.

 

TIPS-URI

1

Aveți grijă să nu prăjiți prea tare ceapa (doar o înmuiați puțin) ca să nu fie amară.

2

Folosiți la tocăniță, zeama lăsată de ardeii copți.

3

După ce ați pus sosul de roșii, aveți grijă să nu se prindă mâncarea de fundul cratiței.

4

Unii ardei pot fi iuți, așa că atenție la dozajul piperului!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

15.07.2017, 15:48

Bine, Kytz, o vei primi! Mulțumesc pentru apreciere!

Rahela Velicu 1

15.07.2017, 18:19

RODIMUR 1

15.07.2017, 18:34

Mulțumesc, Mimi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu branza
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta ardeleneasca cu cartofi