Orez cu legume si pulpe in sos

de daniastefania in Pui, 23 Aug 2015 | 6553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 50 g salam
  • 50 g mazare congelata
  • 5 pulpe inferioare de pui
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 2 linguri sos de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana
  • Sare
  • Ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si pulpe in sos:

Spalam pulpele de pui, apoi le condimentam cu sare si boia. Punem in putin ulei, la calit, o ceapa si 2 catei de usturoi tocate marunt. Dupa 3 minute adaugam sosul de rosii, 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana sunt gata pulpele. In acest timp pregatim orezul. Calim in putin ulei o ceapa tocata marunt si un ardei rosu taiat cubulete. Le calim 3-4 minute.

Adaugam salamul cubulete si mai prajim cateva minute. Apoi adaugam orezul spalat bine si scurs. Mai calim trei minute, apoi adaugam 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba 10 minute, la foc mic, apoi adaugam mazarea si mai lasam sa fiarba 10 minute. Apoi stingem focul. Cand sunt fierte pulpele si sosul a scazut, adaugam smantana. Lasam sa mai dea un clocot si stingem focul. Punem in farfurie orez, iar peste pulpa de pui si putin sos de la pulpe.

O mancare de care nu te mai saturi. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si pulpe in sos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Shaorma la farfurie