Oua Benedict

de LadyCrs in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2012 | 2691 vizualizari

 

Ingredientele sunt pentru 2 persoane. Am avut ceva emotii la prepararea lor..pentru ca imi era teama ca o sa imrpasii ouale in vas..insa e mai chiar mai simplu decat mi.am imaginat. Este chiar un mic dejun special, satios si gustos pe care cu siguranta am sa il mai prepar! :)

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de paine (reteta originala era cu briosa englezeasca...data viitoare voi alege chifla ca este mult mai pufoasa)
  • 4 oua
  • jumatate de ceapa
  • 150 ml otet
  • praf de sare
  • piper
  • cam 12 feliute de sunculita condimentata am folosit eu ( reteta originala era cu bacon)
  • pentru sosul olandez avem nevoie de: 2 galbenusuri,zeama de la o jumatate de lamaie, 100 grame unt, piper si sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict:

Asadar avem nevoie de un vas incapator ( am folosit ceaunul ....reteta spune un vas in care sa incapa 4 l de apa) pentru a fierbe ouale, tigaie pentru prajit sunculita si painea si vase pentru sos care va fi preparat la baie de aburi.


Untul il lasam la temperatura camerei si il taiem bucatele. Tocam si ceapa marunt.


Punem la fiert apa in care vom fierbe ouale si vasul cu apa pentru sos. Cand va da un clocot vasul pentru oua punem sarea si otetul , reducem focul...facem un vartej cu lingura si punem ouale rand pe rand cu grija sa nu se imprastie albusurile ( am facut vartej mereu si ele s-au adunat singure). Le lasam 3 minute si le scoatem cu o spumiera si le punem pe servetele.


Vom praji feliile de sunculita pana devin crocante, apoi paine si le scoatem pe un servetel.


Lasam sosul la urma ..pentru ca celelalte ingrediente se vor raci cat de cat si daca este el mai fierbinte vom crea un echilibru. Amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie si amestecam cu telul pana devine spumos...Apoi il punem pe baie de aburi si il lasam pana incepe sa se lege si devine ca o crema..dupa care adaugam untul bucatica cu bucatica, amestecand mereu. Este gata cand are consistenta unei maioneze. Il potrivim de sare si piper.


Punem feliile de paine...sunculita...oul....sosul si ceapa...si servim. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

gaby_gabytza 1

24.09.2012, 20:37

Faine

alinutzika 1

24.09.2012, 22:00

tare apetisant!

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 19:03

de mult incerc sa le fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini maker