Oua in coaja de paine la cuptor

de AlinaStoica in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2014 | 3828 vizualizari

 

Va propun sa incercati in fiecare zi ceva inedit, ceva care iti incanta atat privirea cat si papilele gustative. Acestea fiind zise va invit sa incercati aceasta reteta de mic dejun, care pe cat de ingenioasa pare, pe atat de simpla este de facut.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 felii de paine
  • sare
  • piper
  • putin unt
  • 4 cartofi de marime medie
  • cateva fire de patrunjel
  • 2 crengute de cimbru
  • 4 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in coaja de paine la cuptor:

Din cele 8 felii de paine, se iau 4 din ele, indepartandu-le miezul, astfel obtinem 4 "rame" din paine. Se ung feliile de paine cu unt. Montarea "sandwich-ului" se face astfel: o felie de paine intreaga (unsa in prealabil cu unt) peste care se aseaza "rama" de paine, punand astfel in golul obtinut oul. Se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in tava de cuptor.

Se coace in cuptorul incins in prealabil la 150 de grade C, pentru 15 minute (sau pana considerati ca oul este facut).

Cartofii se curata de coaja si se spala bine. Se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert ptr cca. 10 min. Putem alege sa taiem inainte cartofii sau sa-i punem intregi la fiert. (eu i-am taiat inainte). Dupa ce i-am fiert cat este necesar, ii scurgem de apa si-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se asezoneaza cartofii cu sare si piper, se pun cele 2 crengute de cimbru si uleiul de masline. Se da la cuptor pana capata o culoare frumoasa aurie. Patrunjelul se toaca marunt si se presara peste cartofii scosi din cuptor.

TIPS-URI

1

Se poate adauga peste "sandwich-ul" de ou cascaval razuit

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in coaja de paine la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

ieri la 16:43

Paste coquillettes cu mazare si bacon

ieri la 16:30

Desert prajitura Fantezie

de dantes 5

pe 19.01 la 12:50

RETETA RECOMANDATA
Lalele umplute cu crema de branza