Oua posate in sos de rosii

de robert_b in Aperitive / Garnituri, 29 Mai 2015 | 4047 vizualizari

 

Cel mai bun mic-dejun, sau cea mai buna cina!
Sunt super bune ouale,gatite asa!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 g rosii pasate
  • 1 ceapa verde mica
  • 1 ceapa alba
  • patrunjel tocat
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua posate in sos de rosii:

Mai intai incepem cu ceapa verde, pe care o curatam si o tocam fin. Ceapa alba, o curatam de coaja si o tocam felii subtiri. Intr-o cratita punem un strop de ulei si adaugam cepele tocate. Lasam ceapa sa se inmoaie bine, circa 5 minute. Nu o lasati mult,deoarece se va arde. Dupa ce ceapa,a devenit lucioasa (sticloasa), adaugam rosiile pasate. Lasam sa scada putin,si adaugam sare si putin piper. Facem 2 adancituri cu ajutorul unei furculite si punem ouale. Acoperiti cratita cu un capac si lasati pe foc mic timp de vreo 7-8 minute sau pana cand ouale s-au inchegat. Ofocul, garnisim cu putin patrunjel verde sau putina ceapa verde si servim!

       

TIPS-URI

1

Puteti omite ceapa verde

2

Daca cratita nu este acoperita cu un capac, aburul se va inprastia, iar ouale nu se vor coagula

3

Puteti sa mai adaugati, daca aveti si niste ardei gras sau niste cubulete mici de dovlecei

4

Eu am mai adaugat si niste rosii proaspete, taiate felii

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua posate in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati