Oua rosii pentru Paste

de Oana in Scoala de gatit Bucataras, 6 Apr 2017 | 17658 vizualizari

 

Ouale rosii sunt simbolul sarbatorii Invierii Domnului, iar ouale in alte nuante vestesc bucuria primaverii. Vopsirea lor este un obicei din timpuri stravechi, pe care insa il repetam cu aceeasi emotie an de an!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua albe
  • 2 linguri cu sare fina
  • 5 linguri otet
  • vopsea de oua
  • 2 linguri ulei
  • Pentru decor:
  • diferite frunzulite
  • un dres bej
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua rosii pentru Paste:

Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine.

Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca usor pana se topeste. Adauga ouale si pune-le la fiert. Lasa-le cam 10 minute, la foc mic, din momentul in care apa incepe sa fiarba. Scoate-le cu grija pe un prosop si lasa-le putin la racit. Pune pe fiecare ou cate o frunzulita de patrunjel, leustean, marar sau alte ierburi din gradina si inveleste-le pe fiecare in cate o bucata de ciorap bej. Leaga bine capetele cu ata.

Pune apa clocotita intr-un borcan mai mare, adauga vopseaua de oua si otetul, conform instructiunilor de pe plic. Scufunda apoi in vopsea 3-4 oua si lasa-le cateva minute pana se coloreaza. Procedeaza la fel cu toate ouale.

Scoate-le pe servetele de hartie si desfa cu grija ciorapul, apoi indeparteaza frunzulitele. Pune putin ulei pe un servetel si cand ouale s-au racit putin, sterge-le bine pentru a capata un luciu frumos. Arata minunat! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua rosii pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salată cu legume și chifteluțe din ouă fierte - Rețeta ușoară și gustoasă