Cum se face shaorma

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 19 Iul 2017 | 2983 vizualizari

 

 
Salutare si bine v-am gasit la o noua reteta.
 
Astazi m-am gandit sa va pregatesc o reteta atat de populara si atat de veche incat pare c-a fost pe-acest Pamant inca de la facerea lumii :))
 
Shaorma de pui, evident !
Reteta video pas cu pas o gasiti mai sus. 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • Ienibahar macinat – ½ lingurita
  • Boia dulce – 1 lingurita
  • Turmeric – 1 lingurita
  • Ghimbir uscat – ½ lingurita
  • Piper cayenne – ½ lingurita
  • Scortisoara macinata – ½ lingurita
  • Usturoi pudra – 1 lingura
  • Coriandru macinat – ½ lingura
  • Ulei de masline – 3 linguri
  • Sare, piper Mai ai nevoie de:
  • Lipie libaneza – 2 buc mari / 4 mici
  • Rosii – 2 buc
  • Castraveti murati – 4 buc
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Patrunjel – ½ legatura
  • Varza alba – 30 g
  • Varza rosie – 30 g
  • Cartofi – 2-3 buc
  • Ulei pentru prajit
  • Salata – cateva frunze
  • Ardei iute (optional)

Pentru maioneza:

  • Galbenus de ou crud – 1 buc
  • Galbenus de ou fiert – 1 buc
  • Mustar simplu – 1 lingura
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Sare dupa gust
  • Ulei vegetal cat cuprinde (in functie de cat de multa doriti sa faceti)

Extra:

  • Usturoi – 1 catel zdrobit
  • Ketchup picant – 1-2 linguri
  • Smantana – 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face shaorma:


Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol;


Amestec toate condimentele;


Le stropesc cu ulei si le condimentez bine;


Le pun pe o hartie de copt si le bag in cuptor la 170 de grade sa se gateasca;


Intre timp ma voi ocupa de maioneza.


E bine ca galbenusul fiert sa nu fie foarte, foarte fiert, pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. In acest caz il trecem printr-o strecuratoare mica; Iar galbenusul crud trebuie sa nu fie foarte rece, pentru a se incorpora mai bine.


Voi pune apoi mustarul, putina sare si sucul de la o jumatate de lamaie. Din punctul meu de vedere, daca adaugi mustar si lamaie nu mai are cum sa se taie.


Si-acum voi pune putin ulei. Maioneza trebuie hidratata putin cate putin daca vrem sa nu se taie.


Si-acum e decizia voastra ce vreti sa folositi: lingura de lemn, tel, sau mixer. Eu o sa folosesc mixer ! De ce? Pentru ca vreau sa muncesc mai putin in primul rand, dar sa si dezmint zvonul cum ca la mixer se va taia. Incepem pe viteza mica – cand ajungem la consistenta asta, adaugam ulei treptat. Si-n functie de cat de multa maioneza dorim, atata ulei adaugam. Repet, treptat !


Asta-i consistenta pe care o cauti. Sa stea in tel si sa nu cada !


O sa dau deoparte 4 linguri. 2 linguri le amestec cu usturoiul zdrobit bine si astfel voi avea maioneza cu usturoi, iar celelalte 2 le voi amesteca cu ketchup picant si smantana, si astfel voi avea sos picant.


Asadar recapitulare: baza de maioneza, maioneza cu usturoi si cea iute.


Salata, spalata foarte bine in prealabil, se rupe;


Patrunjelul se toaca marunt;


Varza o voi toca fasii, iar castravetii murati si rosiile rondele;


Nu in ultimul rand ceapa rosie, pe care o voi taia julien;


Cartofii ii voi pune la prajit;


I-am avut aici in apa cu gheata, pentru a mai le mai scoate din amidon si a-i face mai crocanti;


Ii tapetez bine cu servetele si ii pregatesc de prajit.


Incing uleiul bine in acest tuci, si adaug cartofii;


Cand au devenit aurii ii scot pe o farfurie cu servetele;


Ii asezonam cu sare si piper;


Acum c-am terminat aproape totul, sa verificam puiul !


Este gata !


O sa-l scot pe-acest tocator, apropo miroase extraordinar, si-l las putin sa se raceasca;


Incep montajul.


Ung o lipie libaneza cu maioneza simpla si adaug fasii de carne, cartofi prajiti sos picant si sos de usturoi, rosii, patrunjel varza alba, varza rosie, salata si optional ceapa rosie sau rondele de ardei iute;


O rulez si o strang la capete cu putina hartie de copt;



Voila !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

CofetariiBucatari 1

29.08.2017, 10:39

ce buna e shaorma!!!

MyșaVlog's 1

29.08.2017, 11:02

mhhh. ce bine arata

LeostinaCiubeica 1

12.09.2017, 13:46

Dl.Alex dar cum se pregatesc lipiile? Multumesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti