Oua umplute

de anaiss in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2011 | 4959 vizualizari

 

O reteta pe care n-am facut-o de mult timp, dar pentru ca s-a nimerit sa am multe oua in casa, uite ca am pus-o in aplicare si a prins foarte bine pt ca in week-end am avut si musafiri neasteptati:P
Abia m-am mutat cu prietenul meu si fiind la inceput de drum nu am tot ceea ce-mi trebuie prin bucatarie in materie de ustensile...mai improvizez si eu:D Ca de exemplu nu am avut un platou, asa ca am asezat ouale pe o farfurie dar incetul cu incetul imi v-oi cumpara toate cele necesare si promit ca si pozele atunci v-or arata mult mai bine!!:)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua + 2 oua pt maioneza
  • o conserva pate de porc mica
  • o ceapa rosie potrivita (sunt f bune si cozi verzi de ceapa)
  •  sare
  • piper
  • 100 g ulei
  • 1 lingura rasa de mustar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute:

Se pun cele 6 oua la fiert cam 20 de minute. Trebuie sa fiarba tari.

In timp ce fierb ouale, facem maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si 100 gr ulei.

Dupa ce au fiert ouale, le punem in apa rece ca sa se raceasca bine, apoi le curatam de coaja cu atentie.

Dupa ce le-am curatat le taiem in doua pe lungime, scoatem galbenusurile.

Strivim galbenusurile printr-o sita ca sa fie cat mai fine. Daca n-avem sita, le dam pe razatoarea mica.

Amestecam galbenusurile cu pateul, 3/4 din maioneza, ceapa tocata marunt, mustar , sare si piper. Din toate acestea va rezulta o pasta cu care vom umple jumatatile de albus si le asezam pe un platou unul langa altul (inghesuite).

Dupa ce le-am pus pe platou le ornam cu maioneza ramasa, iar peste maioneza, la alegere si dupa imaginatia fiecaruia punem gogosar in otet, masline, albus de ou, patrunjel...

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv