Oua umplute

de Tuxedo in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2013 | 70911 vizualizari

 

Ouale umplute nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra la nici o sarbatoare, eu am facut umplutura cu crema de branza , maioneza si marar, dar se pot umple cu orice altceva, noua asa ne plac, si, in special sotului meu, caruia asa i le facea mama lui!

 

INGREDIENTE

  • pentru 10 oua (20 de jumatati)
  • 10 oua fierte
  • maioneza din 3 oua (2 galbenusuri fierte si unul crud si jumatate de litru ulei)
  • 2 linguri crema de branza (Philadelphia)
  • cateva fire de marar verde
  • 1 lingurita mustar
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute:

Fierbem ouale ca sa aiba galbenusul tare (cca 5 minute dupa ce au dat in fiert).


Le curatam de coaja si le taiem in doua (de preferat este sa spalam albusurile, in cazul in care se murdaresc de la galbenus cand le taiem, apoi le scurgem bine pe prosop de hartie inainte de umplere) Scoatem galbenusurile intr-un castron si le faramam cu o furculita apoi adaugam branza si mestecam bine. Punem si maioneza (eu am pus in jur de 4-5 linguri) , o lingurita de mustar, si gustam de sare, apoi asezonam cu piper si omogenizam. Umplutura nu trebuie sa fie foarte moale pentru ca nu le mai putem sprita frumos. Trebuie sa aiba o consistenta destul de tare, asa ca puneti maioneza treptat. La final, tocam marunt mararul verde si il amestecam si pe acesta in compozitie.


Punem ouale pe un platou, umplem un poche cu crema de branza si galbenusuri si ornam ouale dupa bunul plac.


Le mai puteti face in forma de ciupercute, taindu-le un capac la baza mare a oului, scoateti usor galbenusul din interior si le umpleti cu crema de branza, apoi le puneti deasupra jumatate de rosioara pe care o ornati cu maioneza. Genul acesta de oua sunt un pic mai migaloase, dar de mare efect!


Pofta buna si Un An Nou mai bun, mai linistit si mai bogat!


La multi ani!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

monik80 1

19.03.2015, 16:43

AdinaG 1

14.06.2016, 12:46

kytz 1

08.01.2017, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute pane