Ouă umplute

de iry-gabriela in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2015 | 9527 vizualizari

 

Știu că este un preparat foarte ușor de preparat, dar pe mine ma ajută foarte mult pentru că mă scapă când am niscai musafiri neanunțati! Eu am folosit 10 ouă, dar voi da ingrendientele pentru 5 oua umplute.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 5 ouă pentru umplut + 3 ouă pentru maioneză ,
  • o cutie(medie) de pate de pasăre,
  • o cană de ulei,
  • sare,
  • piper,
  • o salată verde,
  • masline pentru ornat,
  • zeama de la 1/2 de lămâie (o lingură de unt după preferință ).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă umplute:

Pentru inceput spălăm ouălesi apoi le punem la fiert. Cât fierb ouăle, facem maioneza astfel: (eu folosesc de obicei 2 ouă fierte si unul crud) gălbenușurile fierte le amestec cu gălbenușul crud, adaug un praf de sare si apoi adaug un pic de ulei, amestecând ușor in aceeași direcție.       

Treptat, adaug restul de ulei si zeama de lămâie până ajung la cantitatea de maioneza dorită.

După ce ouăle s-au fiert si apoi s-au răcit, le decojim si apoi le taiem pe lung, formându-se astfel 2 jumătăți din care scoatem gălbenușul.

Separat amestecăm gălbenușurile cu pateul de pasăre, o lingură  de maioneză, o lingură  de unt, sare și piper. Compoziția  astfel obținută o folosim la umplerea jumătățile de ouă,  după  care ornam cu maioneză  si la final așezăm bucățele de masline.

Frunzele de salată se spală  si se lasă  pe un prosop sa se zvante, după  care se așează  pe o farfurie întinsă peste care așezăm ouăle umplute si numai bune de mâncat.  

Compoziția  rămasă o putem folosi la micul dejun intinsă pe pâine care se poate consuma cu roșii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă umplute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute cu pate din ficatei de pui