Oua umplute cu maioneza si tarhon

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2011 | 12694 vizualizari

 

Nu mai stiu pe ce site am vazut oua umplute care contineau si tarhon in maioneza...Ideea e ca mi-a atras atentia si..le-am executat!
Foarte, foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 14 oua
  • 200 ml ulei
  • 1/2 pateu mic
  • 1 lingura margarina
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita mustar
  • sare, piper, vegeta
  • tarhon in otet (optional) -un sfert de lingurita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu maioneza si tarhon:

Se fierb 12 oua.

Galbenusurile celor 2 oua ramase crude  se pun intr-un castronas pentru maioneza, plus inca 2 galbenusuri dintre cele fierte si zdrobite bine cu furculita. Din galbenusurile de mai sus, ulei si mustar,  se face o maioneza, adaugand treptat uleiul, ca sa nu se taie. Puteti face maioneza cu mixerul, la fel ca si mine.

Ouale fierte se decojesc cu grija si se taie in jumatate pe lungime. Se scot galbenusurile, se zdrobesc bine si se adauga margarina si pateul, plus condimentele.

Adaugam smantana in maioneza, amestecam usor pana se incorporeaza si adaugam  tarhonul, care ii da un gust foarte bun.
Impartim maioneza pe cateva platouri plate (mie mi-au iesit 4) si apoi umplem jumatatile de albus cu umplutura de galbenusuri si pateu si le asezam cu partea umpluta in jos.

Decoram cu frunze de patrunjel.

TIPS-URI

1

daca nu aveti tarhon in otet, puteti pune si tarhon uscat, dar bineinteles ca nu are aceeasi aroma..:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu maioneza si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pogaci cu jumari