"Pachetele" cu rahat

de Adele in Dulciuri, 3 Dec 2015 | 3358 vizualizari

 

Deci cum imi imaginam, nu am reusit ce mi-am propus, imi ramane sa iau niste lectii de la Cleme ;;) Pana atunci m-am inspirat de la reteta ei: http://www.bucataras.ro/retete/potcoave-cu-nuca-macinata-74300.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300-400 g faina
  • 2 oua.
  • 3 linguri cu zahar (60 g)
  • 80 g unt (rece)
  • 2-3 linguri iaurt grecesc
  • un varf de cutit de sare
  • 1 varf de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • Umplutura:
  • rahat
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pachetele" cu rahat:

Se pregateste aluatul, intr-un vas se amesteca faina cu zahar, sare, praf de copt, coaja de lamaie si portocoala, se adauga ouale, iaurtul, esenta si untul si se framanata alautul pana se incorporeaza totul bine si untul se topeste. Se acopera cu o foaie de aluminiu si se da la rece.

Se taia rahatul in bucati. Se ia alauatul de la rece se imparte in 3-4 bucati, din fiecare bucata se intinde o foaie subtire (cu ajutorul fainei) se pune pe margine un rand de rahat si se rotoleaza, se taie in bucati de 2 cm, se aseaza in tava (tapetata) si se da la cuptor la 200° pana se rumenesc.

Se scot, se lasa la racit si se trec prin zahar pudra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pachetele" cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Adele 1

05.12.2015, 08:22

Ela multumesc

Andra_Constantinescu 1

09.12.2015, 18:37

Sunt minunate!

Adele 1

09.12.2015, 19:10

Multumesc Andra

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede braduti cu gem