"Pachetele" cu rahat

de Adele in Dulciuri, 3 Dec 2015 | 2041 vizualizari

 

Deci cum imi imaginam, nu am reusit ce mi-am propus, imi ramane sa iau niste lectii de la Cleme ;;) Pana atunci m-am inspirat de la reteta ei: http://www.bucataras.ro/retete/potcoave-cu-nuca-macinata-74300.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300-400 g faina
  • 2 oua.
  • 3 linguri cu zahar (60 g)
  • 80 g unt (rece)
  • 2-3 linguri iaurt grecesc
  • un varf de cutit de sare
  • 1 varf de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • Umplutura:
  • rahat
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pachetele" cu rahat:

Se pregateste aluatul, intr-un vas se amesteca faina cu zahar, sare, praf de copt, coaja de lamaie si portocoala, se adauga ouale, iaurtul, esenta si untul si se framanata alautul pana se incorporeaza totul bine si untul se topeste. Se acopera cu o foaie de aluminiu si se da la rece.


Se taia rahatul in bucati. Se ia alauatul de la rece se imparte in 3-4 bucati, din fiecare bucata se intinde o foaie subtire (cu ajutorul fainei) se pune pe margine un rand de rahat si se rotoleaza, se taie in bucati de 2 cm, se aseaza in tava (tapetata) si se da la cuptor la 200° pana se rumenesc.


Se scot, se lasa la racit si se trec prin zahar pudra. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Pachetele" cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Adele 1

05.12.2015, 08:22

Ela multumesc

Andra_Constantinescu 1

09.12.2015, 18:37

Sunt minunate!

Adele 1

09.12.2015, 19:10

Multumesc Andra

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide.