Pachetele umplute cu carne si legume

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2020 | 2814 vizualizari

 

Aceste pachetele, pe langa faptul ca sunt tare bune, pot fi servite perfect atat acasa cat si la serviciu.
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 575 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lg ierburi uscate Herbes de Provence
  • 300 ml apa
  • 1 buc piet de pui
  • 2 lg ulei
  • sare, piper
  • 1 conserva porumb
  • cateva masline negre feliate
  • ceapa verde
  • ketchup de casa
  • 1 ou pt uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele umplute cu carne si legume:

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute.

Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile, uleiul si se toarna maiaua. Se amesteca si se toarna putin cate putin din apa ramasa pana cand se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana devine elastic si nelipicios.

Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie in cubulete mici. Se pune in tigaia cu uleiul incins si se lasa sa se rumeneasca bine. Se presara sare si piper si se mai amesteca putin. Se scot bucatile de carne intr-un bol si se amesteca cu porumbul si maslinele. Se amesteca totul si se lasa deoparte. Ceapa verde se taie rondele.

Se imparte aluatul in 8 bucati. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge cu ketchup si se pune 1-2 lg din umplutura. Deasupra se presra ceapa verde apoi se pliaza putin partile laterale si se ruleaza pe lungime. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza cu restul aluatului.

Se ung deasupra cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos. 

Se servesc caldute cu ketchup.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si cascaval ras in interior si orice altceva va mai place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele umplute cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu urdă