Pachetele umplute cu carne si legume

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2020 | 2795 vizualizari

 

Aceste pachetele, pe langa faptul ca sunt tare bune, pot fi servite perfect atat acasa cat si la serviciu.
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 575 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lg ierburi uscate Herbes de Provence
  • 300 ml apa
  • 1 buc piet de pui
  • 2 lg ulei
  • sare, piper
  • 1 conserva porumb
  • cateva masline negre feliate
  • ceapa verde
  • ketchup de casa
  • 1 ou pt uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele umplute cu carne si legume:

Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute.

Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile, uleiul si se toarna maiaua. Se amesteca si se toarna putin cate putin din apa ramasa pana cand se obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana devine elastic si nelipicios.

Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie in cubulete mici. Se pune in tigaia cu uleiul incins si se lasa sa se rumeneasca bine. Se presara sare si piper si se mai amesteca putin. Se scot bucatile de carne intr-un bol si se amesteca cu porumbul si maslinele. Se amesteca totul si se lasa deoparte. Ceapa verde se taie rondele.

Se imparte aluatul in 8 bucati. Se ia fiecare bucata si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge cu ketchup si se pune 1-2 lg din umplutura. Deasupra se presra ceapa verde apoi se pliaza putin partile laterale si se ruleaza pe lungime. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza cu restul aluatului.

Se ung deasupra cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos. 

Se servesc caldute cu ketchup.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si cascaval ras in interior si orice altceva va mai place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele umplute cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Suberec cu carne de vita