Paella cu creveti si chorizo

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2020 | 2417 vizualizari

 

    Imediat ce am zarit crevetii uriasi, i-am si vizualizat intr-o paella. Chorizo aveam, orez potrivit -da, boia afumata -da, sofran bun asisdera. Deci sa purcedem la treaba.
Multumesc celor ce ma iubesc si-mi aduc suveniruri culinare. De data aceasta am primit de la verisoare sofran din Spania.
Atat de frumoasa mi-a iesit aceasta paella, de-mi vine sa-i pun poza in rama :D

 

INGREDIENTE

  • 400 gr creveti uriasi
  • 200 gr chorizo picant
  • 400 gr orez arborio
  • 150 fasole verde fiarta
  • 150 mazare verde fiarta
  • 100 ml ulei
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 rosie mare
  • 1 lingurita boia rosie afumata
  • 2 piscaturi [ cat se ia intre degete ] de sofran
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lamaie
  • 2 l fond-zeama de legume cu carne
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti si chorizo:

  1.  Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele.
  3. Adaugati ardeiul rosu taiat marunt si cel verde taiat rondele.
  4. Puneti orezul si boiaua. Amestecati. Tot acum ajunge in tigaie rosia taiata marunt.
  5. Adaugati zeama de carne si legume si lapa cu sofran. Sarati.
  6. Foarte rapid orezul va absorbi zeama si se va patrunde. Dureaza maximum 10 minute.
  7. Puneti mazarea si fasolea verde.
  8. Daca este nevoie mai turnati putina zeama de carne cu legume.
  9. Distribuiti in tigaie crevetii spalati cu apa rece. 
  10. Puneti capacul peste tigaie ca sa prepare mai mult la abur crevetii.
  11. Dupa cateva minute se ia capacul si se decoreaza paella cu patrunjel verde tocat si felii de lamaie.
  12.  Am o obtinut o paella uriasa care poate hrani 6-8 persoane.

       Pofta mare !

TIPS-URI

1

Boiaua afumata este un sortiment de boia des intalnit in retetele spaniole.

2

Orezul cel mai indicat pentru paella este cel cu bob rotund care absoarbe rapid si mai bine lichidul, spaniolii ii spun bomba.

3

Daca nu aveti din acesta, se poate folosi orezul arborio, cel pentru rizoto.

4

Un ingredient nelipsit in paella este sofranul.

5

Folositi cea mai mare tigaie ce o aveti in gospodarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare si iepure