Paine a la Suby (in aparat de copt paine)

de merion35 in Piine, 8 Oct 2012 | 5012 vizualizari

 

Dupa multe esecuri va inpart o reteta foarte buna si ieftina,inventata de sotiorul meu!!!

 

INGREDIENTE

  • 340 ml apa calduta
  • 4.5 linguri ulei
  • 1.5 lingurite sare
  • 150 gr faina cozonac(000)
  • 450 gr faina simpla(480 sau 650)
  • 2 linguri fulgi de cartofi (nu este obligatoriu)
  • 1.5 lingurite zahar
  • 30 gr drojdie proaspata
  • seminte susan (deasupra dupa preferinta)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine a la Suby (in aparat de copt paine):

Punem in galetica 340ml apa calduta,4.5 linguri ulei,1.5 lingurite sare,150gr faina cozonac(000),450gr faina simpla(650),1.5 lingurite zahar, 30 gr drojdie proaspata si 2 linguri de fulgi de cartofi.


Punem galetica in aparat si reglam pe programul 1,greutatea 1000 gr si culoarea dorita.


Cand painea este gata,se scoate din galetica cu mare grija, ca elicea sa nu rupa miezul sau sa ramana in paine si se pune pe un gratar iar dupa 15 min se poate taia cu feliatorul (cine are)


Din aceasta cantitate rezulta o paine de cca 900 gr.

 

TIPS-URI

1

Bine de stiut:Apa sa fie obligatoriu calduta, drojdia sa fie proaspata si sa nu se atinga niciodata de sare!

2

Seminte se presara pe aluat numai cand sageata pe ecran arata forma galetii cu aluatul mic din dreapta ecranului,iar in aluat se adauga(seminte de susan ,stafide,rahat…)dupa al doilea fluierat.

3

Ne ajuta mult daca gemuletul aparatului este acoperit cu grija(sa nu acoperim grilajul de aerisire)cu un prosop de bucatarie,nu se pierde o parte din caldura si asa,creste si se rumeneste mai frumos!

4

Reglarea greutatii la aparat se face in felul urmator:cantarim galetica cand este goala apoi cand toate ingredientele le am pus in ea,o cantarim din nou si scadem greutatea galetii goale.reglam aparatul la cea mai apropiata greutate pe care am primit o.

5

De exemplu:galetica goala are 500gr iar galetica plina 1700gr atunci,scadem 1700-500 =1200 deci ,reglam aparatul la 1250. BAFTA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine a la Suby (in aparat de copt paine)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

09.10.2012, 15:19

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:34

Ati 1

08.04.2013, 15:01

Pntru cate grame de aluat este aceasta reteta?Masina mea de paine are variantele 700 si 900gr.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa