Paine arabeasca

de Miha in Piine, 28 Oct 2010 | 4988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • ~250 g faina integrala
  • In plus:
  • 2 linguri za'atar
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pentru za'atar:
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 20 g susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine arabeasca:

Za'atar:


Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin. Condimentele le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina. Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele. Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.


Aluat:


Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in putina apa calduta. Faina si sarea le punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc si turnam apa, uleiul si maiaua. Amestecam usor, aducand faina de pe margini inspre interior pana la omogenizare. Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Pentru framantat si dospit se poate folosi si masina de paine.


Aluatul se intinde cu mana intr-o tava bine unsa cu ulei, in strat nu foarte subtire. Se acopera din nou cu un prosop si se lasa la crescut.


Amestecam za'atarul cu ulei si omogenizam. Pasta obtinuta o intindem peste aluatul crescut, apoi cu degetele apasam aluatul din loc in loc, formand mici denivelari pe suprafata aluatului.


Se da la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Se lasa la racit, dupa care se portioneaza.


Sursa





 

TIPS-URI

1

faina integrala se poate inlocui cu faina alba sau cu faina alba amestecata cu 2-3 linguri de tarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine arabeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (27)

aziz 1

31.10.2010, 08:40

mei, nush ce sa zic cert este faptul ca ce am eu in gradina se numeste zaatar sau cum zic arabii zahtar ;si cum ii zice in articolul ala ,,mixuri de condimente/zahtar verde,, si probabli, sa zicem de foame,doamna- domnul -domnisoara a papat restul mixurii si-a ramas doar zahtar verde

adry88 1

08.05.2011, 16:23

adry88 1

21.05.2011, 11:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Hot cross buns