Paine cu ceapa si masline

de madi_marin in Piine, 20 Apr 2020 | 4241 vizualizari

 

,, aluaturi de casa,,
 
Pentru că reţeta de chifle pe care am făcut-o mai demult a fost una buna, m-am gândit să fac varianta cu ceapă şi măsline. A ieşit pufoasă şi foarte gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • 310 g făină
  • 2 linguriţe rase drojdie uscată
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe rase de sare
  • 1 linguriţă rasă zahăr
  • 180 ml apă calduţă
  • 15 măsline fără sâmburi tocate (după preferinţă : negre, naturale, verzi...)
  • cozile de la 3 cepe verzi tocate mărunt
  • 1 ou bătut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa si masline:

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul .

Se montează cârligul de frământare şi se amestecă câteva secunde.

Se opreşte aparatul şi se adaugă şi restul de 150 g făină cernută şi se frământă cca. 5 minute la viteză medie.

Se adaugă măslinele şi ceapa verde pe care le încorporăm cu mâna în aluat, după care mai framântăm 1 minut la robot la viteză mare.

Se scoate aluatul pe masa pudrată cu făină, se formează o bilă care se cântareşte şi din ea se fac 12 rulouri egale.

Se pun în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la crescut 45 de minute.

După acest timp se ung cu ou bătut  şi se dau la cuptorul încins la 180 de grade C şi căldură sus/jos pentru 25 de minute, dintre care ultimele 5 minute cu ventilaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

21.04.2020, 20:25

mihaelar63 1

28.04.2020, 00:44

Draguta paine

cristina1985 1

17.05.2021, 22:08

Cele mai bune chifle (eu asa le-am modelat)! Sunt pufoase, chiar si a doua zi.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Baghete