Paine cu ceapa si masline

de madi_marin in Piine, 20 Apr 2020 | 4162 vizualizari

 

,, aluaturi de casa,,
 
Pentru că reţeta de chifle pe care am făcut-o mai demult a fost una buna, m-am gândit să fac varianta cu ceapă şi măsline. A ieşit pufoasă şi foarte gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • 310 g făină
  • 2 linguriţe rase drojdie uscată
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe rase de sare
  • 1 linguriţă rasă zahăr
  • 180 ml apă calduţă
  • 15 măsline fără sâmburi tocate (după preferinţă : negre, naturale, verzi...)
  • cozile de la 3 cepe verzi tocate mărunt
  • 1 ou bătut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ceapa si masline:

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul .

Se montează cârligul de frământare şi se amestecă câteva secunde.

Se opreşte aparatul şi se adaugă şi restul de 150 g făină cernută şi se frământă cca. 5 minute la viteză medie.

Se adaugă măslinele şi ceapa verde pe care le încorporăm cu mâna în aluat, după care mai framântăm 1 minut la robot la viteză mare.

Se scoate aluatul pe masa pudrată cu făină, se formează o bilă care se cântareşte şi din ea se fac 12 rulouri egale.

Se pun în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la crescut 45 de minute.

După acest timp se ung cu ou bătut  şi se dau la cuptorul încins la 180 de grade C şi căldură sus/jos pentru 25 de minute, dintre care ultimele 5 minute cu ventilaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

21.04.2020, 20:25

mihaelar63 1

28.04.2020, 00:44

Draguta paine

cristina1985 1

17.05.2021, 22:08

Cele mai bune chifle (eu asa le-am modelat)! Sunt pufoase, chiar si a doua zi.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine Elvetiana cu masline