Chifle pufoase cu branza topita

de Laly in Piine, 26 Oct 2012 | 2073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina 000
  • 50 gr zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • 250-300 ml lapte caldut
  • 60 gr unt
  • 2 lingurite rase cu sare
  • 2 cutii de branza topita
  • mac,susan,etc
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase cu branza topita:

Punem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai mare punem faina, sarea si drojdia si amestecam bine. Facem o gropita la mijloc si adaugam laptele caldut, zaharul, oul si untul. Framantam bine pana nu se mai simt cocoloase la mana, iar aluatul devine neted si elastic. Daca mai este nevoie mai adaugam putina faina in aluat, cat sa nu fie lipicios, dar nu trebuie sa fie un aluat tare. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la cald circa 1 ora, pana isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in bile cat de cat egale (ale mele au avut circa 75 grame). Intindem fiecare bila in forma rotunda, nu foarte mare si punem un cubulet de branza topita la mijloc. Adunam colturile la mijloc si dam forma rotunda. Procedam la fel cu toate bilele pana le terminam.


In tava de la aragaz punem hartie de copt. Punem bilutele formate una langa alta la distanta si le mai lasam circa 20 de minute sa creasca (eu le-am lasat in cuptorul de la aragaz stins). Le ungem apoi cu un ou batut si presaram dupa preferinta mac, susan, sare, cascaval etc. Le dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos deasupra.


Servim chiflele calde.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase cu branza topita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MonaMimi 1

26.10.2012, 19:48

foarte bune

diaconta 1

26.10.2012, 22:17

ce chifle bune

Angelina_Elena 1

21.11.2012, 00:32

minunate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Paine la tigaie