Paine cu jumari si ceapa

de Panacris in Piine, 28 Dec 2012 | 3668 vizualizari

 

O painica satioasa si savuroasa!

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g.,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri
  • apa calduta 350 ml.,
  • sare iodata 1 lingura,
  • zahar tos 2 linguri,
  • drojdie uscata 2 lingurite.
  • jumari cca. 300 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • ou 1 bucata,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • cimbru,
  • oregano,
  • boia de ardei dulce,
  • piper colorat macinat grosier.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu jumari si ceapa:

Maricica a lenevit zilele astea, asa ca am pus-o la treaba. In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Intre timp jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu sare si piper.


Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, se unge cu pasta de jumari, după care se împătureşte, şi se răsuceşte de 3-4 ori. După aceea, se întinde din nou o foaie cu grosimea de cca. 1 cm., peste care se aseaza rotocoale de ceapa, presarate cu boia de ardei dulce, cimbru si oregano. Se ruleaza si se aseaza intr-o forma de chec, apoi se unge cu ou batut, se presara sare si piper colorat macinat grosier. Se mai lasa la crescut cca. 15 minute, la un loc ferit de curent, apoi se pune la copt, cca. 30 de minute, in cuptorul preinincins, la foc moderat.


Spor la treaba si pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu jumari si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lorra 1

29.12.2012, 01:29

Panacris 1

29.12.2012, 09:32

Multumesc pentru aprecieri Bucatarasi!

mamaieelena 1

29.12.2012, 16:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Batbout - painici marocane (reteta video)