Paine cu mozzarella si cartofi

de Rocsi in Piine, 27 Feb 2018 | 1225 vizualizari

 

Paine de casa, paine pufoasa si gustoasa...Ce iti poti dori mai mult decat un colt de paine aburinda? Nimic nu poate fi mai bun, cel putin eu asa cred!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr mozzarella
  • 2 cartofi potriviti
  • 550 gr faina ( mai multa in functie de marimea cartofilor)
  • 180-200 ml lapte
  • 7 gr drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei + 4 linguri apa, pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mozzarella si cartofi:

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca. Mozzarella o dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol amestecati faina cernuta cu drojdia si sarea. Adaugati mozzarella si cartofii reci. Turnati cate putin lapte caldut, incepeti si framanti. La final adaugati uleiul si il incorporati bine. Daca vi se pare prea moale aluatul, mai adaugati 1-2 linguri de faina. Aluatul trebuie sa fie elastic si usor lipicios. Rasturnati aluatul pe masa presarata cu faina. Rupeti bucati potrivite, formati bile si le asezati intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. O acoperiti si o lasati la dospit 60-70 minute, la loc caldut. Dupa ce a dospit painea si volumul sau s-a dublat, bateti oul spuma si cu un penson o ungeti. Introduceti painea in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, o scoateti din cuptor. Faceti un amestec din apa si lingura de ulei, ungeti bine painea. O acoperiti cu 2-3 prosoape, pentru a se pastra frageda.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mozzarella si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

02.03.2018, 10:01

Va multumesc mult! Este o paine tare buna si gustoasa!

Corinuta 1

03.03.2018, 10:35

Superba painica ai facut Rocsi!

Rocsi 1

03.03.2018, 20:00

Multumesc Corina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de spanac cu cartofi
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

ieri la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

ieri la 09:13

Coliva

de Rocsi 9

pe 02.03 la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

pe 02.03 la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Painici umplute cu branza feta ,ardei gras si marar-by Rux