Paine cu sana si seminte de in

de Sim0na in Piine, 13 Iun 2012 | 1788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 25 g drojdie
  • 200 ml sana
  • 1 ou fazan
  • 100 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rasa sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu sana si seminte de in:

Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol. Drajdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am lasat-o sa creasca punand-o in mijlocul fainii.


Cand drojdia a scescum, am amestecat turnand si restul de apa, iar apoi sana.


Am incorporat si oul... iar la final semintele de in.


Am framantat aluatul pana a devenit elastic (cca 10 minute), adaugand treptat si uleiul de masline. Am pus bila intr-un vas, pe care l-am acoperit cu folie, si am lasat la crescut 45 minute.


Pe masa infainata am format painica, pe care am pus-o intr-un vas de yena uns in prealabil. Am acoperit vasul cu folie si am mai lasat la crescut 30 minute. Aici am gresit... ptr ca aluatul nu a putut creste calumea si s-a .. latit :)


Am dat vasul la cuptorul preincalzit, in care imediat am aruncat o ceasca de apa, intr-o tava asezata pe fundul cuptorului, inchizand rapid usa.


Am lasat painica la cuptor 40 minute.


A iesit o paine frumoasa si gustoasa, chiar daca nu a fost foarte inalta!


Pofta buna va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu sana si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Alinutza80 1

14.06.2012, 21:16

buna painica ta

mihaelar63 1

15.06.2012, 16:46

Imi place mult

Sim0na 1

16.06.2012, 21:26

Multumesc tuturor pentru aprecieri!!
Oul de fazan merge inlocuit cu orice fel de ou... ori un ou de gaina mai mic, sau chiar si de gasca, dar in cazul asta trebuie redusa cantitatea de lichide.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bagels