Paine de casa

de Bya Ralu in Piine, 25 Apr 2020 | 2089 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Motanului

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 125 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 cana lapte
  • ulei de masline
  • 1 lingura sare fina
  • 1 lingura zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia se piseaza si se amesteca cu zaharul si putina apa calduta si se amesteca pana devine lichida.

In vasul robotului de bucatarie se pune faina, in mijloc se face o gaura si se pune drojdia amestecata cu apa si se lasa 15 minute deoparte.

Se adauga sarea, treptat laptele si treptat apa calduta cat cuprinde.

Se pune si uleiul de masline si se framata si cu mana.

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa la dospit la loc cald timp de 1:30 minute.

Se ia aluatul se modeleaza o forma rotunda, se face o cruce si se adauga intr-o tava cu hartie tapetata.

Se da la cuptor pentru circa 20-25 minute, depinde de cuptor la 175 grade C.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa