Paine rotunda, de casa

de Patricia Iordache in Piine, 22 Apr 2013 | 7231 vizualizari

 

Imi place sa fac paine in casa si datorita gustului dar si datorita mirosului de paine coapta. Sursa de inspiratie: blog-ul izuk-dory.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina alba;
  • 250 ml apa calduta;
  • 7 gr. drojdie uscata;
  • 1 lingurita cu zahar;
  • 1 lingurita rasa cu sare;
  • 4 linguri cu ulei ( 2 cu ulei de floarea soarelui, 2 cu ulei de masline)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda, de casa:

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea, zaharul, si apa treptat.

Framantam pana ce aluatul devine elastic apoi il lasam acoperit la loc caldut, ferit de curenti de aer rece, timp de 45 minute. 

Se infaineaza masa de lucru si se da forma rotunda.

Incalzim cuptorul la 220 grade.

Asezam painea pe tava tapetata cu hartie de copt si o lasam 20 min sa creasca. O crestam cu cutitul, adaugam putina faina deasupra si o punem la cuptor 30 minute, pana se rumeneste frumos.

Daca vrem sa obtinem o coaja crocanta punem in timpul coacerii, un vas cu apa in cuptor.

Lasam sa se raceasca pe un gratar sau se papa calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda, de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paine rotunda, de casa-0
Paine rotunda, de casa-1
Paine rotunda, de casa-2
Paine rotunda, de casa-3

COMENTARII (31)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

14.06.2013, 18:33

babi5

babi5 1

09.10.2013, 16:42

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

09.10.2013, 18:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!