Paine rotunda, de casa

de Patricia Iordache in Piine, 22 Apr 2013 | 7575 vizualizari

 

Imi place sa fac paine in casa si datorita gustului dar si datorita mirosului de paine coapta. Sursa de inspiratie: blog-ul izuk-dory.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. faina alba;
  • 250 ml apa calduta;
  • 7 gr. drojdie uscata;
  • 1 lingurita cu zahar;
  • 1 lingurita rasa cu sare;
  • 4 linguri cu ulei ( 2 cu ulei de floarea soarelui, 2 cu ulei de masline)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda, de casa:

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea, zaharul, si apa treptat.


Framantam pana ce aluatul devine elastic apoi il lasam acoperit la loc caldut, ferit de curenti de aer rece, timp de 45 minute.


Se infaineaza masa de lucru si se da forma rotunda.


Incalzim cuptorul la 220 grade.


Asezam painea pe tava tapetata cu hartie de copt si o lasam 20 min sa creasca. O crestam cu cutitul, adaugam putina faina deasupra si o punem la cuptor 30 minute, pana se rumeneste frumos.


Daca vrem sa obtinem o coaja crocanta punem in timpul coacerii, un vas cu apa in cuptor.


Lasam sa se raceasca pe un gratar sau se papa calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda, de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Patricia Iordache 1

14.06.2013, 18:33

babi5 1

09.10.2013, 16:42

Patricia Iordache 1

09.10.2013, 18:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa