Paine umpluta - Trecia di pan brioche ripiena

de Andreea Baraboi in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2014 | 2457 vizualizari

 

Este pot sa zic cea mai usoara reteta :P si o poate face oricine , va urez o duminica placuta si sa invit la degustari !

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte
  • 550 g faina
  • 50 g ulei masline
  • 10 g sare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 galbenus pt uns
  • Pt umplutura
  • -cascaval
  • -kaizer
  • gusa afumata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta - Trecia di pan brioche ripiena:

Laptele se incalzeste putin, Nu fierbinte !!!!


Adaugam faina intr-un bol si facem o gaura in mijloc unde adaugam sarea si zaharul.


In alt recipient cu laptele caldut punem drojdia pana se dizolva si apoi o aruncam in gaura din faina. Incepem sa framantam si apoi adaugam si celelalte ingrediente pt aluat si framantam circa 20 min. Trebuie sa ne iasa un aluat lucios si ff elastic.


Il lasam la loc calduta pana creste frumos.


Apoi il impartim in doua si intindem foi dreptunghiulare si umplem aceste foi cu cascaval ras, kaizerul taiat foarte fin, si gusa la fel.


Le rulam spre exterior si inchidem capetele si apoi facem si cealalta foaie la fel.


Impletim cele doua foite rulate in doua.


In tava unsa cu ulei adaugam painita si o mai lasam la crescut pt 30 min,


O ungem cu galbenusul batut spuma si apoi dam la cuptor preincalzit pana ce se rumeneste.


TIPS-URI

1

Daca aluatul vi se pare moale , mai adaugam faina, daca e tare mai adaugam lapte.

2

Nu pot sa va zic timpul deoarece nu am stat cu ochii pe cuptor :))))

3

Painita se poate umple cu orice aveti in casa :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta - Trecia di pan brioche ripiena" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

deyutzky 1

05.10.2014, 10:58

like!!

Rocsi 1

05.10.2014, 20:34

Foarte bunaaaaa

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:18

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bagheta usturoiata