Painici cu lapte si chimen

de mihaelar63 in Piine, 28 Ian 2019 | 762 vizualizari

 

 Se pare ca m-am indragostit de painica framantata si coapta acasa. Ce sa va spunde beneficiile ei ? Am ales sa adaug seminte de chimen care sunt benefice pentru digestie.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 200 gr faina neagra
  • 1 cubuley 20 grame drojdie proaspata
  • 1 pahar lapte [200 ml ]
  • 1 pahar apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri seminte chimen
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte si chimen:


  1. Drojdia proaspata se amesteca cu 100 ml apa calduta pana se desface. Puneti zaharul si doua linguri de faina si amestecati . Lasati sa dospeasca jumatate de ora .

  2. Faina se pune intr-un bol incapator .

  3. Daca nu va place sa cerneti sau nu aveti sita , amestecati faina cu un tel obisnuit ca sa se aereze .

  4. Se face o gropita in mijlocul fainii in care se pune dospitura , restul apei si a laptelui si sarea .

  5. Framntati 10-15 minute pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini .

  6. Puneti o laveta umeda sub vas cat framantati . Astfel vasul va avea stabilitate .

  7. Acoperiti vasul cu o folie de prospetime unsa cu ulei . Puneti vasul cu aluat sa dospeasca la loc caldut.

  8. Cam in jumatate de ora se dubleaza cantitatea de aluat prin dospire .

  9. Se aduga semintele de chimen si se framanta din nou ca sa se incorporeze .

  10. Pregatiti o tava captusita cu folie de copt .

  11. Se ia in palmele unse cu ulei cate putin aluat care se impatura, se ruleaza si apoi se alungeste ca niste mici cozonacei .

  12. Se pun painicile in tava si cu o foarfeca de bucatarie am facut mici crestaturi pe partea superioara .

  13. Cat timp pregatiti cuptorul painicile vor mai creste .

  14. Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Pe treapta inferioara puneti o tava cu apa care va forma aburi .

  15. Coceti painicile 30-40 minute pana devin rumene [ asta veti observa voi in functie de cuptor ] .

  16. Se scot painicile din tava si se pun la racit pe un gratar de inox .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place sa cerneti sau nu aveti sita, amestecati faina cu un tel obisnuit ca sa se aereze.

2

Puneti o laveta umeda sub vas cat framantati. Astfel vasul va avea stabilitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

mihaelar63 1

30.01.2019, 14:21

Dantes

Gherca Daniela 1

31.01.2019, 17:34

minunate!

mihaelar63 1

31.01.2019, 22:01

Daniela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudele cu mere

de Ancutsa 5

ieri la 17:10

Piure de năut cu sos de ceapă

de Ancutsa 5

ieri la 17:02

Coșulețe cu nucă

de Ancutsa 5

ieri la 16:57

Plăcintă cu carne și ciuperci și aluat de pizza

de Ancutsa 5

ieri la 16:51

Mamaliguta in straturi

ieri la 12:15

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi si cascaval