Painici Laugenbrot

de simona72 in Piine, 24 Iun 2013 | 3685 vizualizari

 

Vin si eu cu aceste painici care mi-au stirnit interesul avind in vedere ca eu nu am mai auzit de ele si le tot vad facute pe site. Deci, le-am facut dupa reteta luat de la Gaby(de altfel retetele sunt cam la fel), le-am mincat, au fost tare bune, mai ales luate pachetel la serviciu si cu siguranta le voi repeta, mai ales ca mi-au dat ceva idei aceste painici...

 

INGREDIENTE

  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata

in plus:

  • 2 l apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 plic de bicarbonat de sodiu de 50 gr(aprox 10 lingurite)
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Ca de obicei, am facut aluatul la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in ordinea in care au fost scrise mai sus. Dupa ce aluatul a fost framintat in masina de paine, l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat sa creasca 20-30 minute.

Am scos aluatul dospit pe masa de lucru usor infainata, l-am facut sul si l-am taiat bucati cu un cutit. Mie mi-au iesit 13 bucati , dar putin marisoare, le-am dat forma rotunda la unele si forma lunguiata la altele.

Intre timp am pus apa la fiert cu sare, am adaugat bicarbonatul, iar cind painicile au fost gata le-am pus in apa clocotita cite 30 secunde pe o parte apoi le-am intors cu o paleta si pe partea cealalta. Am pregatit o tava cu hirtie de copt, am scos painicile cu o spumiera si le-am pus in tava, le-am crestat cu un cutit pe partea de deasupra si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 20- 25 minute pina s-au rumenit.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

dupa ce le-am dat forma rotunda si lunguiata painicilor le-am mai lasat in tava sa creasca 10 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

iry-gabriela 1

24.06.2013, 17:57

frumusele painici ai facut!

simona72 1

24.06.2013, 20:31

Cam asa Laura

Angelina_Elena 1

25.06.2013, 01:06

Sunt grozave!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de dovleac, floarea soarelui si susan