Painici Laugenbrot

de simona72 in Piine, 24 Iun 2013 | 1338 vizualizari

 

Vin si eu cu aceste painici care mi-au stirnit interesul avind in vedere ca eu nu am mai auzit de ele si le tot vad facute pe site. Deci, le-am facut dupa reteta luat de la Gaby(de altfel retetele sunt cam la fel), le-am mincat, au fost tare bune, mai ales luate pachetel la serviciu si cu siguranta le voi repeta, mai ales ca mi-au dat ceva idei aceste painici...

 

INGREDIENTE

  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata

in plus:

  • 2 l apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 plic de bicarbonat de sodiu de 50 gr(aprox 10 lingurite)
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Ca de obicei, am facut aluatul la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in ordinea in care au fost scrise mai sus. Dupa ce aluatul a fost framintat in masina de paine, l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat sa creasca 20-30 minute.


Am scos aluatul dospit pe masa de lucru usor infainata, l-am facut sul si l-am taiat bucati cu un cutit. Mie mi-au iesit 13 bucati , dar putin marisoare, le-am dat forma rotunda la unele si forma lunguiata la altele.


Intre timp am pus apa la fiert cu sare, am adaugat bicarbonatul, iar cind painicile au fost gata le-am pus in apa clocotita cite 30 secunde pe o parte apoi le-am intors cu o paleta si pe partea cealalta. Am pregatit o tava cu hirtie de copt, am scos painicile cu o spumiera si le-am pus in tava, le-am crestat cu un cutit pe partea de deasupra si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 20- 25 minute pina s-au rumenit.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

dupa ce le-am dat forma rotunda si lunguiata painicilor le-am mai lasat in tava sa creasca 10 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

iri_iri 1

24.06.2013, 17:57

frumusele painici ai facut!

simona72 1

24.06.2013, 20:31

Cam asa Laura

Angelina_Elena 1

25.06.2013, 01:06

Sunt grozave!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melcisori pufosi cu branza