Paine de casa bio

de Teo in Piine, 14 Noi 2009 | 6807 vizualizari

 

este o paine sanatoasa, fara aditivi si taaare gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de faina
  • drojdie cat 2 nuci mai mari
  • 1 praf de sare
  • 1 1/2 l apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa bio:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta o coca potrivit de tare, dupa care se lasa la dospit 1 ora. Dupa ce s-a dospit se imparte coca in doua si se mai framanta fiecare bucata si se mai lasa la dospit o jumatate de ora.

Se intinde ficare paine in tava tapetata cu gris pentru a nu se lipi coca. Se ung cu o rosie taiata pe jumatate si se fac floricele cu dosul unei furculite.

Se da la cuptorul pe vatra aprox. 30 de minute.

 

 

TIPS-URI

1

Cantitatie pot fi micsorate in functie de cata paine doriti sa faceti

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa bio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Teo 1

21.01.2010, 00:27

Si eu sunt o fire vesela si port cu mine umorul; imi place sa fac ''haz de necaz'' si sa trec mai usor uneori peste situatii mai dificile.

silvi0ara 1

14.02.2010, 22:55

Minunata painica facuta in casa.Iar acum se gaseste si la noi pe piata faina bio,e un pic mai scumpa,dar asta este.

nadina73 1

04.10.2010, 01:36

super ma dor ochi la cat am citi aicifelicitari PapaBun si Teo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Napoleon
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 01

    MI