Painici negre cu seminte,carnati si salam

de kamy in Piine, 2 Iun 2011 | 4387 vizualizari

 

O bunatate....am mancat vreo 3 cand erau calde si una acum de dimi cu ceai

 

INGREDIENTE

  • 500.gr.faina neagra cu seminte
  • 300 ml.apa
  • 1 lg.zahar
  • 1 plic drojdie
  • seminte de floarea soarelui
  • salam uscat
  • carnat afumat uscat
  • salam 
  • sare de mare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici negre cu seminte,carnati si salam:

Se pune faina intr-un castron,se presara drojdiuta,salamul si carnatul taiate bucatele mici,zaharul caramelizat desfacut cu putina apa,o mana de seminte de floarea soarelui si apa.Se framanta pana devine un aluat elastic,se acopera cu un servet si se lasa o jumatate de ora la dospit.

Ungem un dog cu ulei,mainile,scoatem aerul din aluat si formam 12 bile pe care le punem in tava pentru briose, bine unsa cu unt.Acoperim si lasam o ora la dospit dupa care ungem painicile cu galbenus batut cu 2 lg.de apa,presaram sare de mare,seminte de floarea soarelui si introducem tava in cuptorul incalzit ptr.35-40 min la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia)

 

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

lg=lingurita

2

sarea nu am mai pus ca era in faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici negre cu seminte,carnati si salam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

kamy 1

05.06.2011, 21:34

deyu...multumesc

kamy 1

05.06.2011, 21:35

ruxy...tie-ti multumesc

ionela2682 1

12.07.2011, 21:27

Buna idee
tocmai am vazut in Lidle mix pentru paine ...nu stiam cum e!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painica Iepuras