Painici pufoase

de _Alina_ in Piine, 19 Mar 2013 | 2542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 525 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei de palmier
  • Pentru uns
  • un galbenus amestecat cu 3 lg de lapte
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici pufoase:

1. Intr-un vas preparam maiaua amestecand laptele caldut impreuna cu apa calduta, drojdia, zaharul si 3 lg faina amestecand bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la crescut 15-20 min.


2. Amestecam faina ramasa cu sarea, maiaua si uleiul, apoi framantam bine 10 min. Daca este cazul mai adaugam 2-3 lg de faina in timplul framantatului.


3. Punem aluatul la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti, acoperit cu un prosop timp de 1h- 1h 30min.


4. Preincalzim cuptorul la 190°C.


5. Dupa ce a dospit impartim aluatul in doua. Formam cate un cilindru din aluat si taiem in bucati egale din care vom modela niste bile. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 10 min la dospit.


6. Ungem painicile cu ou, presaram semintele de susan deasupra si introducem tava in cuptor timp de 45 min (daca nu s-au rumenit, mai lasati 5 minute si cresteti temperatura la 200°C).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

diana_k 1

21.03.2013, 10:31

_Alina_ 1

25.03.2013, 09:40

Va multumesc dragilor!

nadea68 1

25.10.2013, 23:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu branza cheddar si carnaciori