Painici umplute cu branza

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2013 | 1989 vizualizari

 

Niste painici super pufoase,delicioase,excelente in ghiozdanelul copilului la scoala sau la servici;un sandvis gata facut,numai bun de savurat

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 cani faina
  • 1 plic drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 cana lapte caldut
  • sare
  • Umplutura
  • 250 g branza de orice fel (eu am folosit telemea, ne place mai mult)
  • 2 oua
  • In plus
  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt gros sau smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu branza:

Batem oul cu un praf de sare si zahar;drojdia dizolvata cu putin lapte,le rasturnam in vasul cu faina cernuta,incorporam laptele,amestecam bine,daca e nevoie mai adaugam lapte pentru un aluat de paine;framantam aluatul cu unt topit cateva minute iar cand nu se mai lipeste de palme,facem o sfera,acoperim si lasam sa creasca;in acest timp,amestecam branza rasa daca e telemea cu ouale batute

Dupa ce aluatul a crescut,rupem bucati egale,aplatizam in palme,pe mijloc punem 1lingura de umplutura,strangem bine aluatul in jurul umpluturii apoi le punem intr-un vas uns cu unt sau hartie de copt;deasupra painicilor rasturnam oul batut cu iaurt si lasam la cuptor 30-40min iar dupa ce s-au racit putin le scoatem.

 

TIPS-URI

1

umplutura nu trebuie sa fie moale pentru ca la cuptor va iesi din aluat

2

optional puteti adauga zahar in branza

3

aceste painici pot fi umplute si cu alte ingrediente:diferite preparate calite sau ciuperci

RETETA IN IMAGINI

Painici umplute cu branza-0
Painici umplute cu branza-1
Painici umplute cu branza-2
Painici umplute cu branza-3
Painici umplute cu branza-4
Painici umplute cu branza-5
Painici umplute cu branza-6
Painici umplute cu branza-7

COMENTARII (13)

xana

xana 1

22.10.2013, 14:45

ianculubita

ianculubita 1

22.10.2013, 15:34

diaconta

diaconta 1

22.10.2013, 23:21

vreau si eu la pachetel

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!