Palanete cu branza pe dinafara

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2020 | 1747 vizualizari

 

 Sau, cum sa prepari  ,, Palanete cu branza pe dinafara ".In seara aceasta am pus o paine la preparat .Zic: hai sa fac si doua palanete de aperitiv , nu patru ca data trecuta ca-s prea multe si este seara .
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr aluat de paine
  • 100 gr afumatura fiarta
  • 100 gr branza burduf
  • codite de ceapa verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanete cu branza pe dinafara:

Am reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul  ,presar afumatura, asez frumos partea superioara si o sigilez pe margini . Cu un ochi la televizor ,mai las sa creasca putin aluatul .Interesanta emisiune despre aluaturi  si cocaturi cu chef Paul Hollywood.

Cand sa introduc ,,opera "' la copt imi dau seama ca am uitat branza :D

Nu-i bai!!! Las sa se coaca si presar la sfarsit branza . Mai dau cateva minute la cuptor si decorez cu codite de ceapa verde .

Grozav de bune au fost , doar ca surpriza vine cand le gusti . N-aveau nici sare :))))

TIPS-URI

1

Concluzia :Am aprofundat intelepciunea populara care zice ceva cu,, Un ochi la slanina si cu altul la faina "' :D

2

Despre palanet , Dex ne spune : palanéț, palanéțe, s.n. (reg.) turtă din aluat, umplută cu brânză, urdă sau magiun; langălău, grăbițel.

3

Cele mai populare palanete sunt cele mai preparate , erau cele cu varza .

4

Noi copii asteptam cu sufletul la gura sa se coaca paine,pentru a primi palanet. .De obicei aceasta actiune se facea saptamanal

5

Specialitatea bunicii mici din Cojocna-Jud.Cluj [ bunica materna , a fost maruntica ], era palanetul cu silvoita.

6

Specialitatea maicii din Horoatul-Crasnei, Jud.Salaj[bunica paterna ], era palanetul cu cartofi rantaliti[ cartofi cu ceapa ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanete cu branza pe dinafara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta creata cu branza sarata