Palanete cu varza

de daniela_16 in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2014 | 9800 vizualizari

 

Bunica mea la facea in cuptorul de paine si erau atat de bune incat nu aveam rabdare si le mancam fierbinti.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 kg de faina
  • 200 ml apa
  • 50 de grame de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri de ulei

Pentru umplutura

  • 1 varza mai mare
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare,piper,cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palanete cu varza:

Se amesteca drojia cu apa calduta si cu zaharul si se lasa la loc cald.Faina se amesteca cu uleiul si sarea iar cand drojdia a crescut se adauga peste faina si se framanta pana obtinem un aluat asemanator cu cel de paine.


Se acopera bolul si se lasa la dospit la loc caldut cca.1 ora.Intre timp pregatim umplutura:varza se toaca marunt iar intr-o cratita incapatoare se pune varza,uleiul,sarea,pliper,cibru si un pahar de apa si se lasa la fiert amestecand din cand in cand.


Cand aluatul si-a dublat volumul se imparte in bile aproximativ egale si pe rand,cu un sucitor se intind bilele de aluat mai subtire si se pun cate 2 linfuri de varza in centru discului de aluat,se aduna marginile si se apasa putin cu palmele.Placintele se coc in tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana devin aurii la suprafata.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanete cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

daniela_16 1

20.05.2014, 06:35

Multumesc

babi5 1

20.05.2014, 10:16

marcela1979 1

20.05.2014, 13:18

ce pofta am de palanete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cocorada ardeleneasca