Pandispan cu afine si sos de capsuni

de Lau in Prajituri, 12 Sep 2013 | 3274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • afine
  • Sos de capsuni
  • 300 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu afine si sos de capsuni:

Intr-un bol mixam albusurile spuma,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile,adaugam faina amesteca cu praful de copt si cernuta. Amestecam usor cu o lingura,adaugand treptat uleiul si esenta de vanilie Turnam compozitia in tava unsa si tapeta cu faina. Deasupra adaugam afinile si un pic de zahar vaniilat. Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca in tava dupa care il feliem.

Sosul de capsuni-capsunile se spala si se indeparteaza coditele, se taie bucati si se pun intr-o cratita, adaugam zaharul si apa. Lasam sa fiarba la foc mic pana se leaga siropul, lasam sa se raceasca si turnam peste chec.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu afine si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu branza si afine