Pandispan cu fructe de vara

de T I M E A in Prajituri, 27 Iun 2012 | 8493 vizualizari

 

Cele mai bune prajituri vara, sunt cele cu fructe, iar pandispanurile cu fructe mai au si avantajul ca se fac foarte rapid!

 

INGREDIENTE

  • Ce am folosit pentru aceasta prajitura gustoasa:
  • - 5 oua
  • - 170 gr zahar
  • - 250 gr faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 esenta de vanilie
  • - 100 ml ulei
  • - 4 linguri apa
  • - un varf de sare
  • Fructe:
  • - 400 gr rabarbura
  • - 200 gr caise
  • - 100 gr strugurei rosii
  • - 5 linguri zahar
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • - 2 linguri margarina/unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fructe de vara:

Mai intai spalam fructele rabarbura si caisele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici.

Ungem tava cu margarina sau unt, asezam cubuletele de rabarbura si caisele taiate. Presaram zaharul si zaharul vanilat.

Pregatim blatul: batem albusurile cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand in continuare apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, apa si uleiul folosind mixerul la treapta mai mica. 

La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Turnam compozitia obtinuta peste fructe, apoi asezam si fructele noastre mici si rosii :) 

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit rasturnam prajitura pe un o plansa.

Taiem felii si servim!

O prajitura - dulce acrisoara perfecta pentru vara!

TIPS-URI

1

Prajitura tinuta la rece este foarte racoroasa datorita fructelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fructe de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pandispan pufos cu fructe din 7 oua