Pandispan Perfect

de LicutaMarin in Prajituri, 2 Iun 2011 | 78366 vizualizari

 

Nu stiu altii ce cred, dar pentru mine este cel mai perfect pandispan pe care l-am facut vreodata. De aceasta data am renuntat la tava clasica de pandispan si l-am facut intr-o forma rotunda. Mai bine zis intr-o cratita rotunda, pe care am probat-o prima data si de care sunt foarte multumita.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 350 gr zahar
  • 300 gr faina
  • esenta de vanilie
  • o lingura de cacao
  • un praf de sare
  • zahar pudra (pentru ornat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan Perfect:

1. Se bat albusurile spuma cu sarea si treptat cu zaharul, timp de 20-25 minute.

2. Se adauga uleiul cate putin, amestecand usor cu lingura de jos in sus. Apoi se aduga galbenusurile unul cate unul, vanilia si faina cate putin, amestecand foarte incet. Din compozitia rezultata se opresc trei linguri pe care le amestecam cu cacaua.

3. Se unge forma cu unt si apoi se tapeteaza cu faina (sau direct cu hartie de copt), se toarna compozitia, peste care se adauga compozitia cu cacaua si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.

4. Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa inca 10 minute. Apoi il scoatem, il lasam putin sa se racoreasca, dupa care il punem pe un gratar metalic sa se raceasca de tot.

5. La urma il pudram cu zahar pudra.

Este un delicios pandispan cu invelis crocant si usor de facut. Forma pe care am folosit-o este de 24 cm. Daca folositi o tava obisnuita (dreptunghiulara), ar trebui sa micsorati cantitatile sa nu curga compozitia in cuptor sau sa folositi doua tavi mai mici.

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan Perfect" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pandispan Perfect-0
Pandispan Perfect-1
Pandispan Perfect-2

COMENTARII (70)

tanyapatap

tanyapatap 1

02.12.2013, 16:42

Larisel

Larisel 1

03.12.2013, 17:12

Putin zis perfect!

ElenaGhivnici

ElenaGhivnici 1

04.12.2013, 09:37

minunat,la ce temperatura se coace acest pandispan_

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!