Panna Cotta Caramel

de Angelina_Elena in Dulciuri, 2 Noi 2012 | 5270 vizualizari

 

INGREDIENTE

Panna Cotta:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 3 foite de gelatina
Sosul Caramel:
  • 100 g caramele cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta Caramel:

Panna Cotta:

Amestecam laptele cu zaharul si punem apoi vasul pe foc, si lasam sa fierba pana cand se topeste zaharul.

Luam vasul de pe foc, punem frisca amestecam, punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere. Nu trebuie lasat sa fiarba!

Luam vasul de pe foc, apoi punem foitele de gelatina intr-un castronel.

Peste foitele de gelatina punem apa rece, si lasam 5 minute, nu mai mult!

Luam apoi gelatina din apa, o scurgem bine, apoi o punem peste compozitia de frisca, amestecand cu un tel pana se incorporeaza complet.

Ungem cu ulei formele in care vom pune panna cotta, apoi turnam compozitia in ele.

Lasam sa se raceasca, apoi punem formele la frigider pentru cel putin 2-3 pana cand compozitia se intareste.

Pentru Sosul caramel:

Intr-un ibric punem frisca lichida, apoi o punem pe foc si o aducem la punctul de fierbere. 

Stingem apoi focul, dam ibricul de-o parte, adaugam caramelele si amestecam continuu pana cand acestea se topesc.

Dupa ce au trecut ce putin 2-3 ore rasturnam panna cotta pe o farfuriuta si punem deasupra sosul de caramel.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta Caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu piersici