Panna cotta cu fructe de padure

de MyFancyCake in Dulciuri, 30 Aug 2011 | 4256 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 ml smantana pentru frisca (eu am combinat 400 ml frisca si 200 ml smantana dulce pentru gatit),
  • 200 gr zahar pudra,
  • 3 plicuri zahar vanilat,
  • 1 plic si jumatate de gelatina,
  • fructe de padure proaspete,
  • sirop de fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu fructe de padure:

Hidratam gelatina in 150 ml apa rece timp de 10 minute.

Amestecam smantana cu zaharul si zaharul vanilat si le punem pe aragaz la foc mediu pana ajung la punctul de fierbere. Adaugam gelatina si amestecam pana ce aceasta este complet dizolvata.

Lasam amestecul la racit timp de aproximativ 30 de minute, apoi il turnam in formele udate in prealabil cu apa rece.

Dupa racirea completa a desertului il introducem la frigider pana a doua zi. Inainte de a le rasturna, tinem formele timp de 2-3 minute in apa calda.

Servim cu fructe de padure proaspete si cu sirop de fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi Fantezie