Panna Cotta traditionala

de CramaHaiducilor in Dulciuri, 8 Oct 2012 | 2625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml smantana dulce
  • 80 ml lapte rece
  • 100 ml zahar
  • 1 plic de gelatina
  • seminte de vanilie
  • dulceata de fructe de padure sau sirop de caramel pentru servire
  • visine din compot
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta traditionala:

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute.


Tot acum se aseaza smantana si zaharul, intr-o oala, la foc domol. Nu se lasa sa dea in clocot si se sting cu laptele rece si gelatina topita amestecand intruna pana se schimba in crema. Atunci se trage de pe foc si se pun semintele de vanilie amestecand iara.


Se toarna in forme sau in cani, dupa cum se doreste servita, si se pune sa seada la rece 2 ore.


Se serveste fie cu dulceata de zmeura (sau alte fructe de padure) fie cu sirop de caramel, garnisita cu visine din compot.


Siropul se face iute turnand 1/4 cana de apa peste 1 cana de zahar caramelizat. Se lasa la foc mic pana apa topeste caramelul apoi se amesteca cu putin rom.

 

TIPS-URI

1

Cel mai usor se scoate din forme daca sunt umezite putin inaine de a turna.

2

In loc de seminte de vanilie se pot folosi si esenta sau praf de zahar vaniliat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta traditionala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

08.10.2012, 19:29

Wawww ce deliciu

adry88 1

08.10.2012, 19:41

frumoasa prezentarea

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu fructe de pădure