Panna Cotta traditionala

de CramaHaiducilor in Dulciuri, 8 Oct 2012 | 2422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml smantana dulce
  • 80 ml lapte rece
  • 100 ml zahar
  • 1 plic de gelatina
  • seminte de vanilie
  • dulceata de fructe de padure sau sirop de caramel pentru servire
  • visine din compot
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta traditionala:

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute.


Tot acum se aseaza smantana si zaharul, intr-o oala, la foc domol. Nu se lasa sa dea in clocot si se sting cu laptele rece si gelatina topita amestecand intruna pana se schimba in crema. Atunci se trage de pe foc si se pun semintele de vanilie amestecand iara.


Se toarna in forme sau in cani, dupa cum se doreste servita, si se pune sa seada la rece 2 ore.


Se serveste fie cu dulceata de zmeura (sau alte fructe de padure) fie cu sirop de caramel, garnisita cu visine din compot.


Siropul se face iute turnand 1/4 cana de apa peste 1 cana de zahar caramelizat. Se lasa la foc mic pana apa topeste caramelul apoi se amesteca cu putin rom.

 

TIPS-URI

1

Cel mai usor se scoate din forme daca sunt umezite putin inaine de a turna.

2

In loc de seminte de vanilie se pot folosi si esenta sau praf de zahar vaniliat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta traditionala" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

08.10.2012, 19:29

Wawww ce deliciu

adry88 1

08.10.2012, 19:41

frumoasa prezentarea

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Panna Cotta cu capsuni