Panne al cioccolato (painici cu ciocolata)

de mikidaniro in Dulciuri, 1 Feb 2012 | 1716 vizualizari

 

Prima oara am mancat aceste painici intr-o patiserie din Italia,bineinteles un pic sceptica la prima vedere,dar am ramas placut surprinsa de gustul si finetea lor.Sunt ideale pentru mic dejun sau pentru pachetelul piticilor.

 

INGREDIENTE

  • 200 g lapte
  • 350 g faina
  • 2 lingurite de miere
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 g bobite de ciocolata
  • 20 g drojdie proaspata
  • 30 g ulei sau unt topit
  • un praf de sare
  • un galbenus (pt deasupra)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panne al cioccolato (painici cu ciocolata):

Punem faina intr-un vas, dizolvam drojdia cu zaharul in laptele caldut, facem o mica groapa in mijloc si punem amestecul cu lapte, sarea si mierea. Framantam pana prinde consistenta unui aluat mai moale,apoi adaugam untul topit si racit sau uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot.Daca aveti masina pe paine puneti ingredientele in urmatoarea ordine:drojdia si zaharul dizolvate in laptele caldut,untul topit sau uleiul, mierea, faina,sarea si setati pe programul framantare,fara dospire.


Cand am terminat de framantat aluatul il intindem cu mana,adaugam bobitele de ciocolata,rulam,mai intindem o data si rulam.Facem operatia de 3-4 ori,apoi intindem o foaie de cca 2-3 cm grosime si decupam cu gura unui pahar sau cu forma rotunda.Painicile obtinute le punem intr-o tava unsa cu ulei si lasam la crescut cca 30 de min.


Dupa ce sunt crescute le ungem cu galbenus de ou amestecat cu un pic de lapte si le bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 30 de min sau pana se rumenesc frumos pe deasupra.Cand sunt gata le scoatem pe un gratar sa se raceasca,apoi le pudram cu zahar deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panne al cioccolato (painici cu ciocolata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mikidaniro 1

01.02.2012, 20:21

Va muItumesc pt aprecieri!

mamaieelena 1

01.02.2012, 22:34

grozave

Lau 1

03.02.2012, 08:50

am sa le incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau