Papanasi

de DIANA B in Dulciuri, 29 Ian 2012 | 2250 vizualizari

 

Nu mai aveam nimic dulce prin casa , decat niste gogosele ptr eclere ... ar fi trebuit sa le fac o crema bunuta , nu una de la plic , ptr a nu-i da iar Gabytei motiv sa zica , bleah , cah , asa c-am dat fuga la DGRD ( stiti voi , directia generala a rezervelor Dianei) , am scos un botz mare de branza de vaci , de-aceea scursa bine si facuta din laptele vacii hranita cu iarba de la munte ( mi-o aduce prietena mea) si-am hotarat sa fac niste papanasi , dar nu cu lingura , din aceia din aluat si cu gogosica , na ...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 10 lg de fructoza
  • 2 lg gris
  • 250-300 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • coaja de portocala
  • es de vanilie
  • 1 vf de cutit de sare
  • 400 ml ulei (ptr prajit)
  • smantana
  • dulceata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi:


  • Am dat branza pe razatoare , am adaugat ouale (de la ,,doamnele" mele) batute bine cu-n praf de sare , aromele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si gris , si-am framantat un aluat (nu stiu cum de-am facut aluat , ca voi stiti ca mie nu-mi place sa fac asa ceva ... rusine mie) elastic si nelipicios . Am infainat planseta (saraca , de cand se hodineste) si din aluat am facut un rulou , pe care l-am taiat in bucati de cate 2 cm latime , cu ajutorul unui cutit subtire , trecut prin faina , inainte de fiecare taiere . Mamaaaaaaaaaa , cat de usor , si cata palavrageala ... Fiecarui inel de aluat i-am facut un orificiu central cu degetul aratator trecut prin faina . Dintr-o bucatica de aluat am facut si niste sfere , egale ca numar cu inelusele de aluat . Intr-o tigaie am turnat suficient ulei , am lasat sa se infierbante bine , si-am prajit si papanasii si gogoselele , pe ambele parti , pana la o rumenire frumoasa . Fiecarui papanas i-am atasat o gogosica , am pus smantana ca de la altu' si motul de dulceata .

  • PS am prajit doar jumatate ptr aceasta ora , dar urmeaza si restul , PM(post meridian , nu post mortem)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (34)

ionela2682 1

31.10.2012, 12:20

Ce babani sunt!!!!

DIANA B 1

31.10.2012, 14:46

Ionela , ptr ca io-s mica , toate-mi plac babane

DIANA B 1

31.10.2012, 14:48

Wow , ce multe vizite ... scuze ptr ca nu le-am zarit pe toate , dar va multumesc mult tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!