Papanasi a la TataZmeu

de Panacris in Mancare copii, 18 Iul 2019 | 3401 vizualizari

 

Papanașii prăjiți i-am descoperit când m-am relocat în Răgățime, undeva în 1992;)
Eu știam doar de cei fierți ;) Túrógombóc! Găluște cu brânză fierte, apoi tăvălite prin pesmet încins ;)
Am probat eu diverse rețete, cam fără succes, dar TataZmeu, după eșecurile mele, a găsit și preparat rețeta ideală, a la Oana ;)
Zis și făcut, a dat drumul la butoane, eu am fost doar cu partea foto și editarea rețetei ;) Rețeta se cere repetată, că prea a fost gustoasă! ;) Iar când spui Papanasi, chiar si cei mai mofturosi copilasi nu rezista, asa ca aduc aceasta reteta, in categoria "meniu copii" ;) 

 

INGREDIENTE

  • Brânză de vaci proaspăt, scursă cca. 350 g,
  • Făină albă de grâu cca. 240 g,
  • Ou de găină 1 bucată,
  • Zahăr pudră 4 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Coajă rasă de la 1 lămâie,
  • Ulei de palmier pentru prăjit cca. 400 ml.
  • Pentru savurat:
  • Smântână grasă de văcuță/bivoliță,
  • Dulceață de vișine/căpșuni.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi a la TataZmeu:

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen.

Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în compoziția de mai sus, amestecându-se ușor până ce se obține un aluat omogen, ce nu se lipște de mâini.

Aluatul obținut se împarte in bile mari și tot atâtea mici, date prin făină pentru a se obține ora de papanși. Bilele mari se modelează astfel încât să obținem o gaură în mijloc.

În uleiul încins, atenție trebuie să plutească în ulei, se prăjesc papanașii la foc mediu pe ambele părți, cca. 2 minute pe fiecare parte.

Apoi se scot într-o strecurătoare sau pe șervețele de hârtie, ca să se absoarbă excesul de ulei.

Apoi se pun pe farfurie o bila găurită și apoi o bilă mică, smântâna și dulceața, alături sau chiar pe papanaș ;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi a la TataZmeu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu inimioare si crema de zmeura

de oanapl 7

ieri la 15:46

Clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

pe 23.02 la 20:34

Iepuras la cuptor in suc de rosii

de abetina 1

pe 23.02 la 11:30

Prăjitura Borzosa

pe 22.02 la 18:55

Tort cu coacaze rosii si albe

pe 22.02 la 11:50

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vitel